Chico
Galgo
  • Chico is reeds geadopteerd en opgenomen in ons archief
  • Reu
  • Geboren: 1 januari 2008 (schatting)
  • Nederland-België 
  • Leishmania, erlichia en filaria negatief,
  • Lief # Rustig # Trouw # Verlegen
  • Chico is goed bij wat grotere kinderen, goed met andere honden, goed met katten

Chico is al een heer van middelbare leeftijd, maar hij is nog steeds vitaal en prachtig om te zien, met zijn gestroomde vacht en leuke snoet. Hij woont al sinds 2009 in Nederland. Chico heeft hier een goed leven gehad. Maar hij treft het niet, plotseling is aan z’n mooie leventje een einde gekomen, zijn baasjes kunnen door verdrietige familie omstandigheden niet meer voor hem zorgen.

We vertellen u hoe het allemaal voor Chico (in de shelter heette hij nog Piecito) begon. Chico werd door een van onze vrijwilligers in een beruchte buurt gevonden. Een omgeving waar honden zeer slecht behandeld worden. Gelukkig is Chico naar onze veilige shelter gebracht. Het was toen gelijk duidelijk; Chico is een prachtige galgo met een geweldig karakter. Hij is heel lief en aanhankelijk.

Chico verblijft nu in een pleeggezin in Nederland. Hier wacht hij op zijn adoptiegezinnetje.


Chico “vertelt zelf” hoe het nu in het pleeggezin is:

Ik ben bij een stel mensen terecht gekomen, die erg hun best doen om mij thuis te laten voelen tot het moment dat ik geadopteerd word. Ik krijg lekker te eten, word vaak uitgelaten en ik mag ook los op sommige plekken. Daar is ook een ander hond Waldo, zo’n whippet, die van die mensen zelf is, en jeetje, wat een stuiterbal. Hij is wel lief hoor, want hij neemt het ook voor mij op als een andere hond vervelend doet tegen mij. Ik help hem daar ook graag mee.

Om de mensen te vriend te houden, luister ik wel een beetje naar ze, maar ik vind het ook wel lekker om zo af en toe lekker mijn eigen plan te trekken, en op zoek te gaan naar van die leuke konijntjes en hazen. Maar ik kom altijd terug! Verder hou ik van lekker buiten in de zon liggen, mag ik graag knuffelen en ben ik helemaal verzot op de kipsnacks van de Action.

Kleine kinderen vind ik een beetje eng, dus ik blijf daar bij uit de buurt, maar als ze rustig doen, dan vind ik het wel fijn om met ze te knuffelen. Je mag mij wel wakker maken voor een stuk leverworst. Ik heb wel een hekel aan kou (welke galgo niet!), maar met mijn jasje aan, vind ik het ook wel erg fijn om te gaan wandelen en af en toe te rennen. Wat ik niet zo leuk vind is lang alleen blijven, maar daar werk ik aan.

Ik ben op zoek naar lieve baasjes, die mij een kans willen geven, zodat ik ze kan laten zien hoe lief ik ben. Ik kan overweg met katten, andere hondjes, en luister goed.


Wat een prachtig verhaal over een prachtige galgo. Geeft u hem zijn definitieve thuis? Lieve Chico zal een adoptiegezin heel gelukkig maken. En weet u wat het mooie is? Chico verblijft al in Nederland, dus u kunt zo met hem kennis maken!

Heeft u vragen over Chico? Neem gerust contact op met ons team.  +31 619 915 071 (Cindy Baransel) of per  E-mail.