registreer-uw-hondZoals u weet heeft uw hond een chip waarvan de gegevens bij aankomst in Nederland nog geregistreerd staan op het vorige adres in Spanje. Dat is veelal de shelter waar uw hond van afkomstig is.

Chipnummer op uw naam laten registreren. Let op: registratie is wettelijk verplicht!

De galgo staat bekend om zijn snelheid en jachtdrift. Wanneer u de hond los laat lopen en tijdens het spelen “hier” roept wordt dit niet altijd even serieus door ze genomen. Zelfs een gehoorzame hond kan gezien zijn verleden onvoorzien zo van iets schrikken dat zij/hij de benen neemt. Daarom is het (sterk) aan te bevelen het chipnummer zo spoedig mogelijk op uw naam en adres te laten registreren. Daarnaast geldt sinds 1 april 2013 ook wettelijk een verplichte identificatie- en registratieplicht (I&R) voor honden. Zorgt u er dus vooral voor uw geliefde viervoeter zo snel mogelijk te registreren! Dit kan heel eenvoudig door de volgende stappen te volgen: in zijn/haar paspoort vindt u het chipnummer, vervolgens gaat u via internet naar www.ndg.nl. Dit is de website van de stichting Nederlandse Databank Gezelschapdieren. Daar kiest u links in het menu voor de optie “aanmeldingsformulier”. De rest wijst zich vanzelf.

Honden geadopteerd via Greyhounds Rescue Holland worden door GRH op kosten van GRH op uw naam geregistreerd, na aankomst van uw hond in Nederland registreren wij uw nieuwe huisgenoot direct bij de NDG op uw naam.

Wanneer u zelf registreert zijn de kosten  € 5,95. U ontvangt na een aantal dagen een registratiekaart thuis die u bij de gegevens (paspoort/entingenboekje) van uw hond kunt bewaren. Het staat u uiteraard vrij om uw hond bij een andere organisatie dan de NDG te registreren. De verschillende organisaties die zich met chip-registratie bezig houden zijn te vinden op www.chipnummer.nl.

België

In België vindt registratie van uw hond plaats bij de dierenarts. Deze leest de chip van uw hond uit en meldt hem/haar aan met een “Voorlopig Identicificatiecertificaat” bij de BVIRH (Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden). Ongeveer een maand later stuurt het BVIRH het “Definitief Identificatiecertificaat” naar u toe. Dit certificaat bestaat uit 2 stickers (sticker 1 = NAW eigenaar en sticker 2= beschrijving hond en gegevens chip) en een formulier dat dient ingevuld en verstuurd te worden naar het BVIRH in geval van adreswijziging, wijziging van eigenaar of in geval van overlijden van de hond.