vlieg-een-hondDit is een oproep voor iedereen die binnenkort vanuit Spanje (Sevilla, Malaga of Madrid) vliegt en die bereid is een galgo te helpen.

In Spanje wachten veel galgo’s op vervoer naar Nederland… Zodra wij een adoptie- of pleeggezin voor een hond gevonden hebben, willen wij hem/haar het liefst zo snel mogelijk naar Nederland laten komen. Dit geldt vooral voor de hondjes waarvoor het medisch noodzakelijk is dat zij de Spaanse omstandigheden ontvluchten. Helaas gebeurt het soms dat een hond gewoon wegkwijnt omdat een opvangcentrum (shelter) met soms honderden honden, ondanks alle liefde en goede wil, nu eenmaal niet altijd de aandacht en zorg kan geven die het dier nodig heeft. Maar ook de hondjes waar dit niet voor geldt lopen gevaar indien zij (te) lang in de Spaanse shelter verblijven omdat de shelters regelmatig doelwit zijn van dieven… en zodra die bij daglicht merken dat de hond ‘reisklaar’ gemaakt is (gesteriliseerd) het lot van de hond bezegeld is… En dan zijn er natuurlijk de vele lotgenoten; door het vertrek van een galgo komt er weer een plaatsje vrij in de shelter voor een ander hondje… Tenslotte zijn er natuurlijk de nieuwe baasjes die in Nederland en België een warm mandje voor de stakkers klaar hebben staan en met smart op hun komst wachten.

Vlieg een hond!

Argumenten voldoende om uw hulp in te roepen en u te vragen: “vlieg een hond”. Het levert u alom blije gezichten op want u geeft een afgedankte hond een nieuwe toekomst! Het spreekt voor zich dat wij de kosten van transport op ons nemen en zorgen voor de afhandeling van de benodigde documenten (chip, paspoort en inentingen).

Bent u bereid een hondje mee terug te vliegen, geeft u zich dan op door u aan te melden en alles wordt tot in de puntjes geregeld! Heeft u nog vragen, mail dan naar dogs2home@greyhoundsrescue.nl

Geen rompslomp! Wij regelen alles…

Van het mee laten vliegen merkt u vrijwel niets. U hoeft dus niet bang te zijn voor extra rompslomp of lastige vragen bij de douane. Het vervoer van en naar het vliegveld wordt volledig door ons geregeld. Het enige dat u merkt is dat er bij uw vertrek een hond met u wordt ingecheckt en dat u bij aankomst de hond in zijn kooi (benche) aangereikt krijgt door het grondpersoneel in de bagagehal waar u ook uw overige bagage ophaalt. Zodra u de schuifdeuren door bent en in de aankomsthal belandt staan onze vrijwilligers klaar om het verder van u over te nemen. Hier vindt u een nadere omschrijving hoe een en ander in zijn werk gaat.

Ik vlieg binnenkort en wil honden meenemen op mijn vluchtIk vlieg regelmatig en wil dan wel honden meenemen op mijn vluchten