Wij zijn op zoek naar pleeggezinnen waar onze Spaanse greyhound of galgo’s tijdelijk mogen verblijven totdat ze hun eigen adoptiefamilie hebben gevonden.

3008-004

De galgo is een lieve, zachtaardige en aanhankelijke hond. Door hun atletische lichaam zijn galgo’s goede hardlopers. Zij worden in Spanje gebruikt voor de jacht op klein wild en commerciële renbanen. Als de galguero’s (jagers) geen gebruik meer van hen maken, worden ze gedumpt of naar een dodingsstation gebracht. Of op een gruwelijke wijze vermoord…in brand gestoken, opgehangen of achtergelaten op een snelweg, met maar één doel voor ogen….De galgo is voor een galguero een wegwerpartikel.

3084-00c

De vrijwilligers van de Spaanse shelters proberenzoveel mogelijk honden van straat te redden en uit de dodingsstations te halen ten einde hen een veilig onderkomen te bieden in de shelters. Hier worden de honden liefdevol opgevangen, nagekeken door een dierenarts. Getest op een aantal mediterrane ziektes zoals leishmania, ehrlichia en filaria etc. Krijgen een warme plek, voldoende te eten, persoonlijk aandacht en verzorging. De Spaanse vrijwilligers doen er alles aan om de galgo’s over hun eventuele angsten heen te helpen (sommige zijn bang voor mannen). De honden worden gesocialiseerd totdat zij geadopteerd worden en naar hun adoptiefamilie vliegen. Soms komt het voor dat een hond minder kans heeft op adoptie wanneer hij in de Spaanse shelter blijft. Dit kan doordat hij of zij al iets ouder is, of omdat een verblijf in een shelter te zwaar is voor een bepaalde hond. Dan kiest Greyhound Rescue Holland ervoor zo’n hond al naar Nederland te halen voordat hij of zij geadopteerd is en voor deze honden zoeken wij pleeggezinnen. Mensen die hen een warm thuis bieden, hen de tijd en ruimte geven  over hun angsten heen te komen, mensen weer leren te vertrouwen.

3261-222

Maar…het komt ook weleens voor dat door omstandigheden een geadopteerde hond niet langer bij zijn Nederlandse adoptiefamilie kan blijven, ook voor deze honden zoeken wij een tijdelijk pleegadres. Bent u degene die wij zoeken, de persoon om een hond tijdelijk in huis op te nemen totdat er een nieuw adoptiegezin is gevonden? neemt u dan contact op met iemand van ons pleegteam….

+31 619 915 071 (Cindy Baransel) of per  E-mail.

Foto’s zijn van honden die op dit moment in Nederland, bij een Nederlands pleeggezin verblijven en beschikbaar zijn voor adoptie.

3228-11c