De helden van onze shelters zijn dag en nacht bezig met het verzorgen, liefkozen, verplegen en ook socialiseren en spelen met alle honden die in hun shelter in veiligheid zijn gebracht. Maar regelmatig gaan ze ook echt op zoek naar rondzwervende honden. Soms stuiten ze op iets onverwachts.

Een lieve dame was buiten haar dorp aan het wandelen en hoorde plotseling zacht gepiep. Ze ging puur uit nieuwsgierigheid op onderzoek uit en aan de rand van het trottoir bleek een afvoerput open te staan die gelukkig droog was. Ze kon er 2 schattige, lieve puppies uit redden en belde onze shelter in Malaga meteen. Vermoedelijk zijn deze twee kleine mannetjes de kroost van een in de steek gelaten galga. Het kan bijna niet anders of deze twee zijn in die afvoerbuis gevallen toen zij samen met haar pups op zoek was naar eten.

Wat een geluk. De kleintjes die waarschijnlijk amper 2 maandjes oud waren, verblijven nu (sinds begin mei 2020) een paar weken in haar huis en zodra ze volledig geënt zijn (einde mei 2020) komen ze naar de shelter, waar ze vast en zeker snel te horen krijgen dat ze mogen reizen naar hun eigen adoptiegezin. Hun namen: ze zijn Eros en Lucky gedoopt. Eros is het witte manneke omdat hij zo mooi is, Lucky is het – net zo mooie – brindle manneke en hij heeft zijn naam vast gekregen omdat hij zoveel geluk heeft gehad.