Nét zoals voor mensen is het ook voor onze dieren mogelijk te kiezen voor de zogenaamde alternatieve geneeswijzen. Wél is het in de meeste gevallen raadzaam dit te combineren met de behandeling van uw dierenarts.

Natuurlijk zijn er heel veel alternatieve geneeswijzen, maar wij willen ons graag beperken tot twee hier van, te weten klassieke homeopathie en Bach therapie.

We willen u beiden voorstellen met de eigen woorden van de therapeuten.

Klassieke homeopathie:

Mijn naam is Sylvia Manon. Na mijn studie homeopathie voor dieren heb ik samengewerkt met verschillende dierenartsen. Vanuit liefde voor mijn vak en behoefte aan verdieping van kennis en geneeswijzen, vervolg ik sinds enkele jaren mijn opleiding tot klassiek homeopaat voor dieren bij het Veterinair Homeopathie College Nederland. In het kader van deze opleiding behandel ik dieren onder supervisie van een ervaren klassiek homeopaat.

Klassieke homeopathie bij dieren:

  • Kan onder andere ingezet worden bij diverse acute en chronische klachten, maar ook bij gedragsproblemen van onder andere honden, katten, paarden, maar ook andere dieren;
  • Werkt op het zelfherstellend vermogen waardoor de klachten bij de bron aangepakt worden;
  • Behandelt niet alleen de klacht, maar kijkt naar het individuele dier;
  • Helpt bij het herstellen van de emotionele en/of de fysieke balans, waardoor het dier beter in zijn vel komt te zitten;
  • Werkt weerstand verhogend.

Ik heb veel ervaring met het behandelen van getraumatiseerde honden die vanuit het buitenland naar Nederland zijn gekomen. Verder ben ik mijzelf aan het specialiseren op hartaandoeningen bij windhonden. De praktijk leert namelijk vaak dat de medicijnen hiervoor niet altijd even geweldig werken bij een windhond.

Ik ben bijna klaar met mijn studie en behandel alle diersoorten. Ik kan voor een consult naar u toe komen. Mijn werkgebied is regio Oost Nederland. Leest u hier meer over wat ik voor u kan betekenen.

Bachtherapie voor dieren.

Mijn naam is Susan Tonen en ik ben Bachbloesemtherapeut voor mensen (volwassenen en kinderen) en dieren. Op het ogenblik ben ik nog een opleiding aan het volgen “communicatie met dieren”.

Hoe werkt een Bachbloesemremedie?

Elke emotie of gemoedstoestand heeft een bepaald trillingsniveau. Bij elke emotie past een tegengestelde emotie: Liefde versus haat enzovoorts. Zolang de emoties in balans zijn, is een mens of dier emotioneel in balans. Wanneer de balans is verdwenen, kan zich dat bij mensen en dieren uiten in extremen in emotie en gedrag zoals depressie, angst (voor vuurwerk, onweer, enzovoorts), fobieën, sociale angsten, dwangmatig handelen (zoals wassen), fixaties enzovoorts. Bach Bloesemdruppels balanceren deze trillingsniveaus uit.

De oorzaak van deze verstoring kan liggen in gebeurtenissen die een mens of  dier heeft meegemaakt of door stressvolle omstandigheden zoals ziekte of overlijden van een gezinslid, examens, veranderen van school of werkplek, een ander dier in de roedel, verhuizing, verblijf in pension of asiel, veranderingen in huis, onderlinge spanningen, en andere problemen.

Leest u voor meer informatie en wat ik voor u kan betekenen hier verder.