GRH heeft de shelter Galgos en Familia in Malaga € 3.000,- geschonken voor nieuw onderdak.

Vaak wordt aandacht besteed aan die arme hondjes die in Nederland en België  liefdevol worden opgenomen in  een gezin en hoe goed ze het hebben na de reis uit het verre zuiden.  De aandacht gaat natuurlijk ook uit naar het uitstekende werk dat de medewerkers van de shelters dag in dag uit verrichten. De arme stakkers worden (soms meer dood dan levend) van straat opgepikt, gevangen of uit de dodingsstations gehaald en vervolgens opgelapt en verzorgd.

Dit werk wordt met bewonderenswaardig veel inzet, doorzettingsvermogen en beperkte middelen door vrijwilligers verricht.

De doelstelling van GRH is veel breder dan verbetering van het lot door adoptie van galgo’s door families in het noorden alleen.

Het gaat immers ook om de verbetering van levensomstandigheden in Spanje zelf én beïnvloeding van de cultureel bepaalde houding van galgueros, hoe moeizaam dit ook verloopt. Ondersteuning van de eerste opvang en verzorging van galgo’s is van het grootste belang. Daarom ondersteunt onze stichting de shelters al vele jaren door middel van het doneren van hulpgoederen zoals:

  • voeding;
  • medicijnen;
  • (2e hands) medische apparatuur (donaties dierenklinieken i.v.m. vervanging);
  • manden;
  • dekens;
  • kussens.

Galgos en Familia is een shelter in Malaga gerund door Nederlandse Vera Thorenaar. Al vanaf 2008 is zij actief met deze shelter en heeft zij aan de basis  gestaan van menig  gouden mandje in Nederland, België maar ook in andere landen. De huidige locatie wordt gehuurd en  ligt in een bewoonde omgeving en zorgt wel eens voor irritatie bij omwonenden. De lang gekoesterde  vrije locatie gaat in vervulling. Midden tussen de citrusgaarden, omringd door paardenboxen, niet ver van Malaga, heeft Vera een nieuwe locatie kunnen huren, die natuurlijk wel  ingericht  moet worden.

Met een bijdrage van € 3.000,- namens GRH, heeft Vera nieuwe shelterhokken kunnen aanschaffen.

Een prima investering  voor de nieuwe start van vele honden die in de toekomst de weg via Malaga Airport naar liefdevolle baasjes in het noorden zullen vinden.

Natuurlijk dient benadrukt te worden, dat deze uitermate nuttige aanschaf in het belang van het voortbestaan van de opvang mogelijk gemaakt wordt door uw donaties!!

U kunt de foto’s en video van de nieuwe shelter hieronder bekijken.