Dag 3

Vanmorgen werden onze twee chauffeurs zonder wekker wakker. Geen wonder. Als er vrijwilligers binnenkomen dan worden ze direct door alle honden begroet, dus dat is een behoorlijk blafconcert.

Na het ontbijt werden de laatste spullen uit de bus geladen en daarna zijn alle honden urenlang bezocht. Knuffelen, spelen, aaien, gewoon veel aandacht geven. Wat hebben zowel de honden als Jan en Marijke er van genoten.

In de middag werd de nieuwe shelter bezocht. Het zal niet lang meer duren voordat die volledig in gebruik wordt genomen. Jan en Marijke hebben er vol bewondering naar staan te kijken, wat een verschil met de oude die werkelijk op instorten staat en inmiddels op een flink aantal plekken echt gevaarlijk begint te worden. Gelukkig is er tot nu tot nog geen enkel ongeluk gebeurd.

Ook zijn er van één shelter al honden gekomen die geadopteerd zijn en dus mee mogen met de bus. Die blijven nu tot de reis naar Nederland start even in de shelter in Cordoba. Er werd een deel van alle goederen meegegeven aan de shelter uit Malaga en ze moesten daarna afscheid nemen en uitzwaaien toen zij weer op weg gingen naar Malaga. Een reis van gewoonlijk 2.5 tot 3 uur.

Vanavond hebben ze moe en voldaan van al hun werk en alle indrukken, samen met de vrijwilligers van de shelter nog heerlijk gegeten en daarna vroeg onder de wol. Morgen is het immers weer een drukke en vooral emotionele dag. De andere honden die geadopteerd zijn komen morgen aan, er moet afscheid worden genomen van de lieve mensen die morgen de honden nog komen brengen. Nog een laatste dag morgen in de shelter……..zondag begint de reis naar huis.