logoDe diergeneeskunde heeft zich de afgelopen 100 jaar enorm ontwikkeld. Ook op het eiland van Dordrecht is dat het geval geweest. Vroeger werden er in Dordrecht voornamelijk koeien, schapen, varkens en trekpaarden behandeld bij de boeren op het erf. Dertig jaar geleden werkten dierenartsen van den Brink en Hopmans ook nog met 6000 koeien in hun praktijk: het eiland van Dordrecht, een stuk Alblasserwaard en Hoekse Waard. Zij begonnen daarnaast steeds meer het accent te leggen op de geneeskunde van gezelschapsdieren als honden en katten. Door in Europa cursussen te volgen wisten zij zich op allerlei gebieden te certificeren.

De praktijk is ondertussen uitgegroeid tot een praktijk met 11 dierenartsen en 16 assistentes en paraveterinairen. Elke dierenarts legt zich toe op een bepaald facet van de diergeneeskunde waardoor er steeds meer kennis en routine in de praktijk ontstaat. Vier spreekuuradressen in Dordrecht en drie daarbuiten staan garant voor een continue bereikbaarheid voor de hond en kat en andere gezelschapsdieren.

In 2002 is het Dierenziekenhuis geopend, een novum in Nederland. In dit dierenziekenhuis worden voornamelijk patiënten behandeld die zijn doorgestuurd, de 2e lijns diergeneeskunde. Maar er is ook poliklinische behandeling mogelijk tijdens spreekuren en na afspraak. Veel onderzoeken en operaties worden er verricht. Ook kunnen dieren tandheelkundige ingrepen ondergaan.

Verder vinden er naast de gewone routineoperaties veel artroscopische behandelingen, fractuurbehandelingen, knie-, heup- en herniaoperaties plaats. Dit laatste in nauwe samenwerking met Prof. Dr. Montavon, Dr.S.Tepic en Dr. Th. Goedde (neuroloog). Door samen te werken met het specialistisch Veterinair MRI-centrum Nederland kunnen snel en precieze diagnoses worden gesteld daar waar dat niet meer met echo- en rontgenapparaten mogelijk is. De specialist Dr. I.Tiemessen (röntgenoloog) is aan het MRI centrum verbonden.

Dierenziekenhuis Drechtstreek

Adres
Jan Valsterweg 96
3315 LG Dordrecht

Telefoon
078-6219130

Internet
www.dierenziekenhuisdrechtstreek.nl

Openingstijden
Doorlopend van 8.30 uur tot 21.00 uur voor afspraken en doorverwijzingen.

Spreekuren
08.30 – 09.00 uur
13.00 – 14.00 uur
18.30 – 19.30 uur

Op zaterdag inloopspreekuur 10.00 – 13.00 uur.


Grotere kaart weergeven