Afgelopen Juni 2018 hebben wij onze lieve galgo ‘Gijs’ geadopteerd via Greyhound Rescue Holland. Dat bleek een match made in heaven!

Iedere dag maakt hij ons weer aan het lachen. Het is een clown maar bovenal een schat van een hond. Je kan niet anders dan van hem houden! In de hoop meer ‘Gijsjes’ aan een gouden mandje te helpen en door het enthousiasme van mijn leuke collega vrijwilliger Inge, heb ik mijn hulp aangeboden bij het nazorgteam.

Over mij: Ik ben Marlies Hendriks, samenwonend en samen hebben we een jack terreur Noa, whippet Flip en adoptiegalgo Gijs. Een gezellig hondenboeltje bij ons dus wat me veel heeft geleerd over hondengedrag in het algemeen en hoe een roedel honden goed te begeleiden. Die kennis deel ik heel graag met anderen in de hoop zoveel mogelijk zieltjes uit die spaanse hel te kunnen redden.

Ik zal nooit begrijpen waarom mensen zo respectloos met dieren omgaan zoals vandaag de dag in Spanje helaas nog steeds het geval is. Ik hoop dat ik samen met mijn collega vrijwilligers de dag nog mag meemaken dat dit werk niet meer nodig is.