In deze tijd van de Covid-19 pandemie, willen we graag wat positiviteit verspreiden. Daarom delen met u de mooie, positieve en inspirerende verhalen van de honden die al geadopteerd zijn.
Deze keer het verhaal van Flip.

Ik zag je staan op de site van Greyhounds rescue. Een prachtige zwarte galgo met een kromme voorpoot. Jouw ogen boorden dwars door de foto heen mijn hart in. Omdat zwarte galgo’s vaak worden overgeslagen en vanwege de beschrijving, dachten we dat je goed zou passen in ons gezin waar al drie honden, een kat en kinderen zijn. En ook al leek die voorpoot niet goed, op de foto leek het vast erger dan het zou zijn.. De keuze voor een galgo was voornamelijk gebaseerd op hun karakter. En dat bleek een schot in de roos. 

Toevallig vloog een vriend zakelijk heen- en weer vanuit Spanje en wilde jou wel meenemen naar Nederland. Daar kwam je.. beetje bang en onzeker, in de war maar zo lief. De eerste nacht heb je bij me geslapen onder de dekens. Het leek wel alsof je begreep dat je daar veilig was. Nog steeds is dat een guilty pleasure en lig je het liefst uit te slapen in bed. 

Ontzettend snel wende je aan ons gezin en de andere honden. Je had respect voor de oude Tica en speelde wat af met Joepie, Storm en de kinderen. Storm, een ridgeback, is jouw allerbeste vriend. Jullie zijn ongeveer even oud (drie) en zijn net twee stoute broeders. Wat een heerlijke ziel ben je. Gevoelig, lief, knuffelig, ondeugend, speels en zo speciaal. 

Omdat je een enorme kromme verdraaide voorpoot had hebben we er door meerdere veterinaire orthopeden naar laten kijken. Hun mening was unaniem; niet opereren, dit komt niet meer goed. Het ‘pols’ gewricht is zo vervormd dat een operatie waarschijnlijk meer pijn gaat opleveren dan nu. Want je rent. Je rent heel hard en geniet daar enorm van. Racen met Storm door het bos of over de zandvlakte. Om vervolgens als een baby in slaap te vallen op de bank onder een dekentje, het liefst tussen de kinderen en andere honden in. Wanneer je last hebt van je poot krijg je iets tegen de pijn. Dit werkt erg goed. Tot nu lijkt het je in niks te belemmeren. We zijn zo vreselijk dol op je en willen je nooit meer missen.

Lieve lieve Flip (zo heet Blacky bij ons) je bent de meest bijzondere hondenziel die ik ooit gehad heb. In de toekomst willen we alleen nog maar meer galgo’s verwelkomen in ons gezin. Het liefst zoveel mogelijk. Voor ons zijn drie honden de max (Tica is inmiddels helaas overleden na 13 mooie jaren). Voorlopig is onze roedel compleet en genieten iedere dag enorm van onze honden.