Herinnert u zich galga Gilda nog?

Een prachtige negen jaar oude galga uit de shelter van Galgos en Familia. We hadden de adoptie van haar al eind maart rond toen we verschrikkelijk nieuws ontvingen. Gilda was ontsnapt.

Zij woonde bij een pleeggezin en met uitlaten was ze enorm geschrokken van een paar honden en weggesprongen. Daardoor was ze samen met haar pleegmoeder van een heuvel gevallen en had ze zich in haar paniek uit haar tuig en halsband weten te rukken.

De adoptante was geschokt door dit bericht. Gelukkig konden we haar na een week informeren dat Gildas gezien was en dat er veel mensen ingezet werden om haar te vangen. Die dag lukte dat nog niet.3446-003

De volgende dag kregen we het verpletterende bericht dat ze haar hadden gevonden, aangereden door een auto en gewond aan haar achterpoten. Haar heup uit de kom met een grote vleeswond en breuk bij haar knie.

De heup werd gezet en de wonden gehecht. En daarna was het benchrust en voorzichtig door het huis lopen met een kapotte knie. Eerst moest de heup helen voordat de knie geopereerd kon worden.

Eind mei was dan eindelijk de knie aan de beurt. Deze is gefixeerd met een plaat en zal wat stijf blijven.

Maar wat herstelde ze goed! Deze week was de laatste afspraak bij de specialist en die is zeer tevreden over Gilda’s herstel.

De adoptante kan niet wachten om haar in de armen te sluiten. En dat gaat eind augustus eindelijk gebeuren als ze met twee van onze vrijwilligers meevliegt naar Nederland.

Wij zijn zo trots op Galgos en Familia en de pleegmoeder van Gilda dat ze binnenkort kan gaan reizen.

Dank voor al jullie inzet en zorg!

We houden u op de hoogte van Gilda’s aankomst eind augustus.