koudEen galgo behoort tot de groep windhonden die zichzelf niet op temperatuur kunnen houden door te hijgen en ze kunnen snel oververhit raken. Laat uw hond daarom bij warm weer niet te lang in de zon liggen. Zorg altijd voor een schaduwrijke plek voor de hond. En laat hem nooit of te nimmer achter in de auto, als is het maar voor even, 10 minuten in de auto in de zon is voldoende om uw hond ‘te koken’. En ga op warme dagen ook niet op het heetst van de dag met de hond fietsen.

Brrrr koud!

Wanneer het koud is geldt hetzelfde, een galgo is bijna altijd een vrij magere hond, hij heeft geen onderhuidse vetlaag en heeft het dus echt koud, hij koelt zeer snel af. Een jasje is dan ook gewenst bij kou en regen. Via onze Stichting kunt u geschikte jasjes voor uw galgo aanschaffen. Het is beslist geen overbodige luxe en u doet uw hond er een groot plezier mee.

Sommige hebben door het rennen kloofjes in hun voet­zooltjes. Wanneer er gestrooid is met pekel kan dit voor uw hond erg pijnlijk zijn, smeer de voetzooltjes dan ook eerst in met vaseline voor u gaat wandelen. Uw hond zal u dankbaar zijn.

De lange dunne staart van een galgo kan makkelijk breken. Let goed op bij het sluiten van de deur. En let goed op dat hij in zijn spel of blijheid om u te zien zijn staart niet kapot slaat tegen de muur!