Afgelopen zondag, 15 december, was de jaarlijkse winterwandeling weer. Liefhebbers van Spaanse windhonden hadden zich, uiteraard mét hun viervoeters, verzameld bij de Geffense Plas in Oss. Droog weer, zonnetje erbij, mooie locatie, heel veel galgo’s, en paar podenco’s en andere viervoeters met hun baasjes – wat wil je nog meer?

De honden konden buiten heerlijk los rennen, spelen en snuffelen. Er werd zelfs in het water gespeeld – galgo’s zijn absoluut geen watjes! Wie het nog wat koud vond voor zijn Spaanse galgo kon een lekker warme, gebreide kol kopen bij een van de kraampjes. Of even tussen de unieke kerstspulletjes en -kaarten neuzen in de behaaglijke warmte van het strandpaviljoen, of onder het genot van een kopje koffie met andere galgo liefhebbers een praatje maken. De winterwandeling van 2019 was een geslaagde, mooi en gezellige dag!

Fotografe Anneke Joris heeft een aantal prachtige foto’s gemaakt die u hier kunt bekijken en bestellen tegen een kleine vergoeding, waarmee u ook nog onze stichting en alle honden in Spanje steunt!