Uit de adoptiehoek

Deze keer willen we graag met u de beginperiode bespreken van de hond bij u thuis.

We merken namelijk dat dit nogal eens onderschat wordt. Er wordt ook wel gedacht dat, als er een volwassen hond geadopteerd wordt, deze alles al kan. Maar deze honden hebben meestal nog nooit in een huis geleefd en zullen werkelijk alles van het huiselijke leven moeten leren. Vaak hebben ze nog nooit een huis van binnen gezien, dus ze weten echt niet wat er van ze verwacht wordt.

En dan bedoelen we ook dat ze echt alles nog moeten leren! Ze snappen niet dat dat brood dat op het aanrecht ligt niet voor hen is… En ze zijn groot genoeg om dat te pakken en lekker op te peuzelen. Een prullenbak met etensresten, tja daar moet even in gekeken worden of er niet stiekem nog iets lekkers uit te halen valt.

En dan gaan die nieuwe lieve mensen naar bed…. En laten mij alleen achter… Ojee, dan is er paniek! Geef de hond de tijd om eerst gewend te raken aan zijn nieuwe omgeving, slaap een paar nachten bij de hond of leg hem naast uw bed.

Ook het alleen thuis zijn is iets waar ze vaak niets van snappen! Dit zal heel rustig opgebouwd moeten worden en kost tijd, soms veel tijd!!

De kattentest in de shelter zegt niet dat de hond ook weet hoe hij met een kat in een huis moet leven. Ook hier zal de hond, en soms ook de kat, moeten leren wat de regels zijn.

We willen u hiermee natuurlijk niet de stuipen op het lijf jagen! De Galgo is absoluut een super lieve hond en ze verdienen allemaal een fijne en veilige toekomst. Maar ze verdienen ook een kans om te leren hoe het huiselijke leven werkt! Geef hem of haar de kans en de tijd om te leren en u zult echt een vriend voor het leven hebben!

 

Hartelijke groeten van het adoptieteam,

Anneke en Ria