De mooie dagen komen eraan, en dat is echt te merken aan onze lieve hondjes, ze krijgen al een beetje de kolder in hun hoofd en willen ook zoveel  mogelijk genieten van de langere dagen .

Veel honden zijn geadopteerd, en meerdere mensen hebben de weg gevonden bij onze stichting, sommige voor de eerste keer, andere hebben hun roedel blij gemaakt met een nieuw ”broertje of zusje”.

Hierdoor wordt het drukker met onze nazorghondjes en hoe leuk het is het om te horen dat hond en familie samen gelukkig zijn!  Ik had vanmorgen een adoptant aan de telefoon, ze zei:

 

“”Wat zijn dat toch bijzondere honden, mijn hele familie is gek op de hond, zelfs de buren!!!””

 

Nou ja, heel mooi, dat is de beste reclame die de hond kan maken!!

Natuurlijk kan het in het begin een beetje lastig zijn, maar we zien in het algemeen dat het een kwestie van doorzetten is en vooral niet te snel opgeven, het gebeurd maar al te vaak dat mensen toch een hondje willen, maar daarna spijt krijgen omdat het huis toch net te klein is, of het is te duur, of blijkt dat de hond te druk is.

We willen daarom extra benadrukken:  Neem rustig de tijd om te beseffen dat de hond uit een andere omgeving komt, het niet makkelijk heeft gehad, en vooral dat men hem/haar de tijd gunt om aan te wennen.

Als nazorg team kunnen we helpen en motiveren, maar uiteraard heeft de adoptant zijn verantwoordelijkheid naar de hond en zeker naar onze stichting.

Gelukkig hebben we in het algemeen te maken met adoptanten die bewust een keus hebben gemaakt, deze mensen laten ons weten door een mail en dmv fijn  telefonisch contact, hoe blij ze zijn dat ze een Spaans hondje hebben geadopteerd.

Ze zijn het waard! Er voldoende tijd en liefde in steken betekend een vriend voor het leven.

 

Van het hele team van de nazorghoek.