De country Fair in Aalten

Op 20, 21 en 22 juni 2014 werd de Country Fair in Aalten gehouden. Net als vorig jaar mocht stichting Greyhounds Rescue Holland weer aanwezig zijn en dit jaar zelfs 2 dagen. Twee dagen lang de honden laten zien, mensen informeren en ook zelf genieten van alles wat er te zien, te doen en te horen is. Nieuwe ideeën opdoen voor onze eigen open dag en veel contacten opdoen.

 

Dag 1, zaterdag

Zaterdagmorgen 8.30 uur… Dit is het tijdstip dat we hebben afgesproken bij de Fair. Dit jaar hoeven we gelukkig niet te zoeken. Het hondendorp is op de zelfde plaats als vorig jaar en ook “onze” tent is snel gevonden. Helaas mist de kennel in de tent, maar na wat vragen links en rechts wordt ook dit probleempje opgelost. Met een beetje hulp van de buren van de American Hairless Terrier club staat er in no time een kennel aan onze kant van de tent, waar de 5 galgo’s van het evenemententeam lekker samen kunnen liggen. Al snel is alles uitgestald, is Ro de koffie gaan halen en is het wachten op de eerste bezoekers, die vanaf 10.00 uur het terrein van de fair bevolken.

Om 11.30 uur is het uur van de waarheid, onze eigen demo! Er staan wel wat mensen langs deartikel 1 ring in het hondendorp. Een beetje hakkelend en stotterend begin ik mijn verhaal, terwijl Ria, Erik en Anneke de honden laten zien. Omdat de honden zich goed gedragen durven we het aan om ze los te laten en even later laten de honden zien waar ze goed in zijn. Ze rennen hun rondjes achter elkaar aan, de een nog sneller dan de andere. Dit is wat de mensen willen zien! Na ons komt de demo `steppen met je hond´, die is heel leuk maar wat kort en vraagt de organisatie of wij de laatste 10 min nog even vol willen praten. Anneke neemt dapper de microfoon en begint te vertellen over de adoptieprocedure, wat het inhoudt om een Galgo in huis te halen en wat men kan verwachten. Op deze manier weet zij de tijd te vullen en verlaten we de ring.

De rest van de dag lopen we in wisselende samenstellingen met de honden over het terrein van de Fair, waarbij we veel aandacht trekken. Iedereen kijkt om, leest de tekst op de jasjes en meer dan eens worden we aangesproken. Er worden zelfs wat foto’s gemaakt! Natuurlijk beantwoorden we alle vragen en verwijzen de mensen naar onze tent. Door alle gezelligheid is het al snel 21.00 uur en tijd om het terrein te verlaten.

 

Dag 2, zondag

Zondagmorgen zijn we rond 9.30 uur weer terug. We hadden het meeste laten staan. Enkeleartikel 2 dingen die we ‘s avonds  in de tent hadden gezet, worden weer naar buiten gebracht en kunnen we weer aan de koffie. Ook vandaag lopen we weer met de honden over de fair en krijgen we weer volop aandacht. De demo op zondag is pas om 15.00 uur. Tegen de tijd dat het zo laat is, zijn de honden allemaal moe. Bodhi is zelfs zo moe, dat hij zich niet uit de kennel laat halen. Gelukkig komt op dat moment Ellis Muskee langs met Dalton en Alfonso. Nog even snel het verhaaltje aangepast en de geschiedenis van haar honden toegevoegd en we kunnen weer de ring in. Dalton en Alfonso doen hun best om onze honden tot een sprintje te verleiden, maar het gaat niet van harte. Toch weer een mooie presentatie kunnen geven.

Tegen de klok van 18.00 uur is de fair afgelopen. We hebben twee geweldige dagen gehad met heerlijk weer. Nadat alles opgeruimd en ingepakt is, gaan we allen moe maar voldaan naar huis.

Op deze link kunt u de overige foto’s bekijken.

Country fair 2015

Volgend jaar zal de Country Fair op 26, 27 en 28 juni worden gehouden en ook dan zal stichting Greyhounds Rescue Holland weer op de zaterdag en zondag aanwezig zijn.