Begin december zal onze bus weer naar Spanje gaan rijden, volgeladen met de grote kooien waarin een week later de geadopteerde honden weer naar Nederland komen, maar ook volgeladen met allerlei hulpmaterialen voor onze shelters. Wij kunnen dat niet alleen, niet zonder uw hulp.

Het is dan december, dus laten we er met vereende krachten voor zorgen dat het een feestmaand mag worden voor onze shelters en voor alle honden. Wat zij vooral heel hard nodig hebben zijn zaken zoals ontwormingsmiddelen, (rekbaar) verband, middelen tegen teken en vlooien en dan natuurlijk met name de middelen die ook goed werken tegen de gevaarlijke hartworm en tegen de zandvlieg die Leishmania kan veroorzaken. Hierbij kunt u o.a. denken aan het merk Stronghold.

Medicijnen zijn altijd hard nodig en alle mogelijk denkbare medische hulpmiddelen. Een aantal van onze shelters heeft namelijk ook een kleine OK waar eenvoudige ingrepen kunnen worden uitgevoerd, want zij kunnen de kosten niet dragen om elke hond voor elke ingreep naar een dure kliniek te brengen.

Hoe kunt u ons daarbij helpen? Wij hebben een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

  • Vraag uw huisarts, uw apotheker, uw dierenarts naar middelen (medicijnen, verband, steriele gaasjes, bloedstelpende middelen, injectiespuiten en -naalden enzovoorts) die zij niet meer kunnen of mogen gebruiken en vraag hen ze te doneren;
  • Kent u mensen die in ziekenhuizen werken, vraag hen om overbodige middelen of middelen die over datum zijn en gebruikt zouden kunnen worden voor dieren. Dit mogen ook spullen van een operatiekamer zijn. In Spanje kan en mag het dan namelijk nog wel gebruikt worden;
  • Vraag uw dierenwinkel om allerlei producten voor dieren die zij niet meer kunnen verkopen, met name natuurlijk de producten die wij hier al veel eerder noemden. Maar alle andere artikelen zoals bijvoorbeeld shampoos, halsbanden, riemen, enzovoorts zijn ook meer dan welkom;
  • Vraag alle mensen in uw netwerken via social media hetzelfde te doen.

Hoe komt dat dan bij Greyhounds Rescue Holland en vervolgens bij de shelters zult u zich afvragen. Daar hebben wij iets voor bedacht. Laat u ons alstublieft zo snel mogelijk weten óf u er in bent geslaagd in te zamelen en wat u hebt kunnen inzamelen, onder vermelding van uw adres via email info@www.greyhoundsrescue.nl.

Wij zullen dan een planning maken om in de tweede helft van november door Nederland en België te gaan rijden om bij iedereen alles op te halen, zodat het begin december de bus in kan en wij de shelters een vroege kerst kunnen geven. Natuurlijk is het het allermooiste als u dat samen met een aantal mensen in uw omgeving doet en dat we dus de inzameling van meerdere mensen op één adres kunnen ophalen.

Alvast heel veel dank namens al onze teams, de shelters, de vrijwilligers daar en vooral alle honden in Spanje.