Het verhaal van Moni en Aloë Vera…

Al heel lang stond op mijn verlanglijstje om een galgo te adopteren via Greyhounds Rescue Holland. Mijn carrière buitenshuis, het bouwen van een huis samen met mijn partner Niels, het krijgen van een prachtig gezin met twee dochters Claire en Isabelle, stond altijd in de weg dat ik de stap nam. Er kwam wel een jack Russel die inmiddels is overleden en het gezin is ook nog uitgebreid met drie chihuahua’s, twee pony’s en een paard en twee kippen maar de galgo kwam er niet.

Tot dit voorjaar. Ik had mijn carrière buitenshuis inmiddels vaarwel gezegd en het gevoel dat ik nu inmiddels de tijd wilde nemen om een galgo een liefdevol thuis te geven kwam weer bij me op. En dus nam ik contact op met Greyhounds Rescue Holland en deed mijn verhaal. Het was spannend afwachten of mijn adoptieverzoek zou worden ingewilligd… maar na een huisbezoek kreeg ik groen licht! Dus vervolgens was het met spanning afwachten welke galgo zou kunnen worden geadopteerd. En dat werd Moni, een zandkleurige galgo van 6 jaar oud. Ze verbleef in een dodingsstation maar was door de stichting naar een shellter gebracht en ze zou een geschikte galgo voor ons zijn, rustig, niet getraumatiseerd en ze zou het hoogstwaarschijnlijk prima kunnen vinden met onze drie chihuahua’s omdat ze de kattentest met glans had doorstaan.

Op 12 mei 2016 was het zover. We mochten haar op Schiphol gaan halen. Het was liefde op het eerste gezicht! Alles was nieuw voor haar, de tocht in de auto naar ons huis en de kennismaking met iedereen thuis. De eerste twee dagen is Moni nauwelijks van haar bank gekomen! De mand die we voor haar hadden gekocht keek ze niet naar om, dus deze werd maar door de drie chihuahua s in beslag genomen.moni10

Maar dat niet alleen, ze kreeg geen brok door haar keel en ze was duidelijk niet gewend om uitgebalanceerde hondenvoer te eten. Ze wilde alleen maar droog brood eten. Ook haar vacht was droog, ruw en schilferig. Ik kreeg dan ook het advies om zalmolie onder haar brokken te doen maar hoe doe je dat als ze zelfs nog haar neus ophaalt bij het kijken naar haar brokken in haar voederbak!

Ik stond op het punt om naar de dierenarts te gaan omdat ze ook geen stoelgang had en toen kwam ik op een idee. Wij als gezin gebruiken al een tijd de Aloë Vera producten van Forever Living Products. Dus waarom niet Moni eens wassen met de shampoo van Aloë Vera zodat haar huid en vacht zou opknappen en waarom niet Moni de voedingssupplementen geven zodat ze de nodige voedingstoffen zou binnen krijgen en haar stoelgang op gang zou komen. Dus ik sprenkelde het sap van het gele kannetje van Aloë Vera op haar brood, roerde dat vervolgens onder nat hondenvoer dat ze begon te eten en waar ik stilaan ook haar hondenbrokken bij deed die ik eerst in warm water had gedaan en gemengd had met rijst.

Moni is zienderogen opgeknapt. Mensen die haar direct bij aankomst hadden ontmoet en na enkele weken weer terug zagen vroegen aan ons wat we gedaan hadden met haar! Er was zelfs iemand bij die tegen ons zei, je had haar MAZZEL moeten noemen. Een leuk compliment toch!moni4

Moni is nu bijna vier maanden bij ons en we hebben het galgo virus aardig te pakken. Als het aan mij ligt zou ik zo een tweede galgo willen adopteren maar met vier honden in huis moet ik realistisch zijn, het zal in de toekomst zeker gaan gebeuren maar nu nog even niet.

Wat me wel heeft gebracht tot het idee om de stichting op een andere manier te steunen! Iedereen die via mij een product van Aloë Vera koopt, steunt de stichting doordat ik de winst aan de stichting overmaak! Ik heb dit idee aan de stichting voorgelegd en mijn idee is goedgekeurd door de stichting waarvoor dank !

moni5

Mijn contact gegevens:

Margot Van der Heyden

gsm 0032478821419 email Nibo15@yahoo.com

Vermeld u bij uw bestelling dat het via de website van GRH is gegaan.

 

 

 

 

 

moni8

 

Er zijn dranken, voedingssupplementen, bijenproducten, producten voor gewichtsbeheersing en producten voor persoonlijke verzorging (huid, make up). Heel veel van deze producten zijn dus ook uitstekend voor de verzorging van je (huis)dier!

Wat er allemaal te koop is kun je terug vinden op de website van forever living, maar ik ga hieronder enkel van de producten noemen en beschrijven waar ik persoonlijk heel goede ervaring mee heb bij Moni.

Aloë Veterinary Formula

Deze spray is makkelijk te gebruiken en is ideaal voor het verzachten van irritaties en het schoonmaken van plekken voor het aanbrengen van verband of voor het bereiken van een glanzende en verzorgende vacht na het badderen. Het heeft een kalmerend effect op de huid en maakt de vacht van uw huisdier schoon, soepel en glanzend. Dit product wordt geleverd met een handige verstuiver. Inhoud 473 ml. Prijs 25,41 EUR.

Aloe Jojoba Shampoomoni2

Shampoo verrijkt met Aloë vera en jojoba olie.Deze milde shampoo op basis van een natuurlijke verbinding tussen aloë vera en de olie van de jojoboon staat garant voor een optimale haarverzorging. De rijke voedingsstoffen beschermen, voeden het haar en geven souplesse. Inhoud 296 ml prijs 22,75 EUR.

 

 

Forever Bright Toothgel

moni1Tandpasta zonder fluoride. Het is aangeraden om de tanden van je galgo goed te verzorgen! Deze zachte samenstelling zonder fluoride bevat Aloë vera en bijenpropolis om de tanden en het tandvlees te versterken en te beschermen tegen tandplak. Inhoud 130 gr en prijs 9,92 EUR.

 

 

 

 

Aloë Vera Gelly

Aloë vera gelly bestaat voornamelijk uit pure gestabiliseerde aloë vera gel en is bijzonder moni6effectief bij een droge schrale huid. Het verzacht de gevoelige plekken op de huid. In essentie gelijk aan het binnenste van het aloë vera blad, is deze 100 procent gestabiliseerde aloë vera gel ook een ideale aftersun crème. De gelly draagt bij aan het herstellend vermogen van de huid en biedt verkoeling. Inhoud 118 ml 19,36 EUR

 

 

Aloë propolis creme

moni7

 

Een rijke en romige creme van aloë vera, bijen- propolis en kamile om een gezonde huid te behouden, met vochtinbrengende en verzorgende eigenschappen. Inhoud 113 gr prijs 25,41 EUR.