Op zaterdag 15 februari begon eigenlijk al het grote transport van de hulpgoederen naar Spanje. Om 9.00 ‘s ochtends stond het GRH-ploegje klaar om een enorme hoeveelheid voedsel, dekens, manden, kleingoed en benches in te laden in de inmiddels vertrouwde vrachtwagen van “The Kossack Stud” van Rob den Hartog. Rob had gelukkig zijn zonen meegenomen, wat een enorme hulp is geweest bij het laden. Na een paar uur passen, meten en slepen was de vrachtwagen tot de nok toe gevuld en kon er echt niets meer bij.

Op vrijdag vertrok Rob, samen met één van zijn zonen, naar Utrera, DSCF6785Sevilla, een goede 2300 kilometer verderop. Een aanzienlijke tocht en elke keer zijn we weer dankbaar dat Rob deze toch wil ondernemen! Afgelopen zaterdag, om half negen ‘s ochtends, stonden in Utrera de andere troepen paraat! Gelukkig waren veel vrijwilligers van al onze shelters aanwezig en kon er een lange, handige distributielijn gevormd worden. De hele vrachtwagen was binnen een uurtje leeg, ongelofelijk!

“Na een leuke groepsfoto moesten Rob en zijn zoon helaas alweer op pad. Maar we zijn allemaal zo blij, zo dankbaar. Alles in het transport is zo nuttig en ook zo nodig! Niet alleen wij, alle shelters zijn echt in ons nopjes want allemaal gingen we met een hele volle auto weer naar huis. We willen echt iedereen bedanken die zich hiervoor zo heeft ingezet. Al die mensen die hondenvoer, dekens en andere materialen hebben gegeven. Ongelofelijk! En natuurlijk ook Rob en GRH, die zich elke keer weer op deze manier inzetten,” zegt Encarni van Ddevida.

Het transport heeft deze keer een aardige tijd op zich moeten laten wachten, maar het is het wachten waard geweest. Ook wij willen iedereen die heeft bijgedragen met hulpgoederen enorm bedanken voor jullie bijdrage. Zonder jullie was de vrachtwagen leeg gebleven. Nu hebben heel veel hondjes voor de komende tijd weer een volle buik en een warme mand om in te liggen. Fantastisch!