In 2006 liepen we met ons oude hondje Kriti op de Soestduinen, toen wij verrast werden door een zandwolk. Twee windhonden raasden over de zandvlaktes, we waren op slag verliefd. Wat een schoonheid, gratie en elegantie op vier poten. Een sticker van de stichting op de auto van de windhonden eigenaren heeft ons leven veranderd.

 

Onze eerste Galga Faidra, inmiddels overleden op 14 jarige leeftijd, was al gauw een nieuw lid van ons gezin. We waren gewaarschuwd het houden van Galgo’s is een verslaving, gekscherend wordt het vaak het galgovirus oftewel galgitus genoemd.

Binnen een half jaar werd de roedel groter, Delhi kwam ons verblijden. Na het overlijden van onze oude Kriti op zestienjarige leeftijd mocht ook Bruno, inmiddels 11 jaar, zich bij de roedel voegen.

Drie Galgo’s is gezien onze ruimte jammer genoeg echt de MAX, maar wat een geweldige karakters zijn het, persoonlijkheden maal 3. Grote honden en toch weer klein, ze rollen zich op als een kat en dan met alle gratie die ze van nature hebben weer heerlijk ordinair op de rug helemaal uitgestrekt over de bank.

Deze geweldig rustige goedaardige ZEN meesters zijn voor ons een verrijking. Wij willen niet meer zonder.

Na Delhi die helaas vroegtijdig is overleden hebben wij Charlie in ons midden mogen verwelkomen. Bijna 15 jaar oud is hij geworden. Zijn karakter, humeur en goedmoedigheid nog groter dan hij zelf. En hij was GROOT.

Hij heeft Ziva(Beverly), die na het overlijden van Faidra kwam in augustus 2017, enorm geholpen om de ergste angst en onzekerheid te overwinnen. Zij is van een ernstig beschadigd wezentje een trotse eigenwijze dame aan het worden en ondanks het feit dat ze er nog niet is en misschien nooit helemaal onbekommerd kan zijn zo’n geweldig lief en zachtaardig meisje en wat is ze blij met de komst van Bertus(Mayo2) bij ons sinds februari dit jaar.

Bertus is een leuke jonge man van 8 jaar, dus net zo oud als Ziva(Beverly). Het is een vrolijke, lieve aandoenlijke jongen. Nog wel wat verlegen zo nu en dan, maar hij geniet van zijn lekkere warme mand/bank en zijn eten iedere dag. Luxe went snel. In de roedel voelt hij zich helemaal op zijn gemak. Lekker samen rennen, spelen en slapen. Bij Bertus(Mayo 2) vind Ziva (Beverly) wat Bruno niet kan bieden en waar Bruno geen behoefte aan heeft. Een lekker warm lijf om tegen aan te kruipen en even lekker ravotten. Bruno doet het liever rustig aan en dat is ook goed.

Wij hopen nog lang van deze roedel te kunnen genieten en ons leven lang Galgo’s een veilig thuis te geven en ons leven te veraangenamen met hun aanwezigheid, hun warmte en hun liefde.

Arjan & Maro Hoogewoning