Dit weekend, 29-30 september 2018, is er een van woede, pijn en verdriet geworden. Op de 29e kregen we van een van onze shelters de blije melding dat er weer een hond is gered, maar helaas wél een van de ergste soort ooit.

Update 30 september 2018 13.00 uur: helaas moeten we u laten weten dat we bericht kregen dat Lupa het niet heeft gehaald. Ze is naar omstandigheden rustig en zacht ingeslapen. In elk geval enkele uren omringd geweest door warmte, liefde en goede zorg.

Nét hierna ontvingen we bericht van een ander drama. Calen werd 5 dagen geleden ernstig verzwakt gevonden in dezelfde plaats. Deze prachtige dame is al 10 jaar. Zij lijdt eveneens aan Ehrlichia en Leishmania en was ernstig verzwakt, daardoor zijn haar nieren en haar lever beschadigd. Ze was ook ernstig verzwakt. Op dit moment verblijft ze in een pleeggezin, eet goed, maar haar toestand is nog niet verbeterd. Morgen krijgen we de uitslagen van haar verdere testen. Haar medicijnen zijn enorm duur en we hopen dan ook heel erg met een deel van de giften die binnenkomen of al binnen zijn gekomen voor Lupa de shelter ook met deze hond te kunnen helpen.

Bij toeval werd deze lieve en naar schatting nog vrij jonge podenca in een veld gevonden. De redders schrokken enorm, terwijl ze toch heel veel gewend zijn. Zo mager dat ze bijna een vergrootglas nodig hadden om haar tussen de struiken te kunnen vinden. Daar komt ook haar naam vandaan. Want Lupa betekent vergrootglas. Ze werd met spoed naar de kliniek gebracht en we hopen haar leven te kunnen redden en haar helemaal te laten genezen.

Uitgedroogd, totaal verzwakt, enorm hongerig, overduidelijk mishandeld, doorligplekken. Dat was het eerste wat we zagen. Al snel kregen we reactie vanuit de kliniek. Ze lijdt aan ernstige bloedarmoede, Ehrlichia en Leishmania

Nu al is bekend dat ze hoogstwaarschijnlijk bloedtransfusies nodig zal hebben om haar te kunnen redden. Daar horen we vandaag, 30 september, vermoedelijk meer over.

De kosten voor alles wat Lupa nodig heeft om een goed en gelukkig leven te kunnen gaan leiden zullen waarschijnlijk boven de € 1.000,- uit komen. De shelters, die volledig afhankelijk zijn van de donaties van particulieren en bedrijven, kunnen dit niet allemaal betalen.

Helpt u ons alstublieft het geld bij elkaar te krijgen om Lupa verder te helpen, zodat zij een gelukkig leven kan gaan leiden. Of uw bijdrage groot of klein is maakt niet uit, alles helpt!

Stort u uw gift alstublieft op rekening NL94INGB0683866079 ten name van Greyhounds Rescue Holland met als omschrijving “actie Lupa”. Dit laatste is van groot belang, want hierdoor maakt u het onze penningmeester eenvoudig direct te herkennen welke schenkingen en giften er voor deze actie binnen zijn gekomen.

Voor elke euro die wij van u ontvangen, zullen wij dit met 50% verhogen tot een maximum aan giften van € 1.000,-. Wij hopen van harte dat we dit bedrag zelfs ver zullen overschrijden zodat we veel meer honden kunnen helpen die dringend hulp nodig hebben om een gezond en gelukkig leven te kunnen leiden.

Als voorbeeld van wat uw gift kan betekenen: als 500 mensen elk 1 euro storten hebben we inclusief de bijdrage vanuit onze kas al een bedrag ingezameld van € 750,-. Namens Lupa heel veel dank voor uw hulp.