2019, een jaar waarin we verder vechten tegen verwaarlozing en mishandeling en waarin we ons verheugen op de kentering die zichtbaar is in Spanje en steeds duidelijker wordt!

 

In het nieuwe jaar gaan we verder met onze strijd tegen de verwaarlozing en mishandeling van de Spaanse windhonden. We gaan door met het steunen van acties tegen de gruwelijke behandeling van dit edele ras. We zien onder meer dat de kentering is ingezet in Spanje en juist daarom mogen we niet opgeven en moeten we doorgaan met onze strijd. Bijvoorbeeld:

  • PACMA, de spaanse partij voor de dierenrechten, heeft in de provincie Cordòba eindelijk erkenning gekregen en zij hebben daar nu daadwerkelijk zitting in het provinciale bestuur;
  • We weten dat er in Spanje scholen zijn (basisschoolniveau) waar mensen hun zonen naartoe kunnen sturen om naast hun normale schoolonderwijs ook te worden opgeleid tot toreador. Waren er 30 jaar geleden in een stad nog 4 scholen met volle klassen, nu anno 2018 nog maar één met beslist geen volle klassen meer. Het gaat niet om de Spaanse windhonden maar toch is dit is een erg positieve ontwikkeling, omdat het aangeeft dat ook de spanjaarden zich bewust beginnen te worden van het ongekende leed dat dieren wordt aangedaan;
  • 20 jaar geleden werden er in Spanje zelfs geen galgo’s of podenco’s geadopteerd. Integendeel, wie met een galgo of podenco rondliep als huisdier werd heel vreemd aangekeken. Nu in 2018 gebeurt het volop;
  • Jaarlijks tijdens de World Galgo Day op 1 februari worden er protestacties in Spanje gehouden en elk jaar zijn de aantallen deelnemers groter en het aantal steden dat deelneemt ook.

2019 wordt het jaar waarin we de samenwerking met andere organisaties nog verder zullen verbeteren om samen een vuist te maken tegen dit leed!

In 2019 zijn we van plan om weer minimaal twee keer de busreis naar Spanje te ondernemen. Op de heenreis gevuld met allerlei hulpmiddelen die de shelters hard nodig hebben en op de terugweg vol met geadopteerde honden. In 2018 gingen al een aantal vrijwilligers van GRH zelf naar de shelters, we streven er naar dat dit aantal in 2019 nog groter zal worden. Het is van groot belang dat iedereen kan ervaren hoe zwaar de taak is van al die Spaanse vrijwilligers, met hoeveel liefde zij hun werk doen en vooral hoe erbarmelijk de omstandigheden zijn waarin ze vaak moeten werken en hoe verschrikkelijk de hondjes er meestal aan toe zijn als ze bij hen binnenkomen. Natuurlijk gaan we ook weer een aantal evenementen organiseren in 2019, er staan in elk geval 3 wandelingen in de planning.

We naderen nu het einde van 2018.

Het was een fantastisch jaar voor onze stichting. Een jaar waarin we een groot aantal honden een nieuw thuis konden bieden, het waren er zo’n 130. We hebben een flink aantal nieuwe vrijwilligers mogen begroeten, o.a. in het bestuur, nazorgteam, webteam en vele anderen. We kijken terug op enkele goed bezochte wandelingen, een busrit in het voorjaar en een in het najaar. Met beide busritten kwam er een flink aantal geadopteerde honden mee terug naar Nederland.

Het was een jaar waarin we aan onze Spaanse shelters een grote donatie hebben kunnen doen, met name voor de redding van de shelter Galgos del Sur. Ook werken we nog steeds samen met stichting Dierensteun La Vida en we hopen dat ook de komende jaren te blijven doen. We zijn bezig geweest – en dit zal zich begin 2019 nog voortzetten – met een professionalisering van onze website en zijn plannen aan het maken voor een nieuwe webshop in 2019.

We zijn gaan samenwerken met Straynine Europe die een documentaire heeft gemaakt over mishandelde honden en zwerfdieren in Europa. Zij hebben hiervoor ook een van onze shelters bezocht in Spanje en zijn met de eigenaresse van deze shelter gaan kijken naar de jagersbunkers. Het docuteam was diep onder de indruk en bijna in tranen. Hopelijk is de documentaire in de eerste helft van 2019 klaar om vertoond te worden.

Dit alles en nog veel meer werd mogelijk dankzij onze vrijwilligers van het adoptieteam en pleegteam, de nazorgers en huisbezoekers, onze gedragsdeskundige, het evenemententeam, het webteam en de mensen die hulpgoederen ingezameld hebben, de vlucht afhalers, de mensen die zich opgaven voor “vlieg een hond” en alle donateurs en alle mensen die op een andere manier hun steentje bijgedragen hebben.

We willen met name alle donateurs in het bijzonder bedanken voor hun bijdragen. Mede door hen konden we onze shelters extra financieel steunen. We willen iedereen die donateur was, is en vooral hopen we wil blijven vragen ons hun mailadres te sturen naar info@www.greyhoundsrescue.nl. Jammer genoeg krijgen wij via de bank geen mailgegevens van u. We willen u namelijk heel graag een persoonlijk bedankje sturen. Blijft u ons alstublieft steunen, de shelters en alle honden hebben ons zo hard nodig.

Namens alle vrijwilligers van Greyhounds Rescue Holland zeggen wij u dank voor uw steun, uw bezoek op onze website, uw adopties, uw donaties en alle andere manieren waarop u ons geholpen hebt. We wensen u fantastisch mooie feestdagen en een gezellig uiteinde. Maar vooral een veilig uiteinde, zonder al teveel stress voor uw honden en andere geliefde huisdieren. En natuurlijk hopen we u weer mogen begroeten tijdens een van onze wandelingen of een van onze andere evenementen.