2020, een jaar waarin we verder vechten tegen verwaarlozing en mishandeling en waarin we ons verheugen op de kentering die zichtbaar is in Spanje en steeds duidelijker wordt!

In het nieuwe jaar gaan we natuurlijk weer verder met onze strijd tegen de verwaarlozing en mishandeling van de Spaanse windhonden. We gaan door met het steunen van acties tegen de gruwelijke behandeling van dit edele ras. We zien onder meer dat de kentering is ingezet in Spanje en juist daarom mogen we niet opgeven en moeten we doorgaan met onze strijd. Bijvoorbeeld:

  • PACMA, de spaanse partij voor de dierenrechten, heeft in de provincie Cordòba eindelijk erkenning gekregen en zij hebben sinds vorig jaar zitting in het provinciale bestuur;
  • Er zijn organisaties/stichtingen die zich alleen nog maar richten op verspreiding van kennis over de windhonden in Spanje in het algemeen en ook op scholen, wie de jeugd heeft die heeft tenslotte de toekomst;
  • Er komt binnen Spanje en in het buitenland steeds meer protest tegen het veelal wrede handelen in de perrera’s, langzaam maar zeker komen er meer zogenaamde “non killing stations”. Dat is nog lang niet waar we naar toe willen, maar het is al een verbetering;
  • Jaarlijks tijdens de World Galgo Day op 1 februari worden er protestacties in Spanje gehouden en elk jaar zijn de aantallen deelnemers groter en het aantal steden dat deelneemt ook. In februari 2019 was dat aantal ten opzichte van 2018 wéér fors gestegen en dat niet alleen. In andere europese landen werden ook manifestaties gehouden. Op 2 februari 2020 zullen weer diverse landen en veel steden hier aan mee doen. Dit gebeurt ook in Nederland.

2020 wordt het jaar waarin we de verbetering van de samenwerking met anderen verder vorm zullen gaan geven en ook waarin we concrete acties op touw zullen zetten om samen een vuist te maken tegen dit leed. Ons bestuur is deels gewijzigd en versterkt in 2019, dus we hebben er alle vertrouwen in dat – mét uw steun en hulp – 2020 een nog beter jaar zal worden!

Wij wensen alle vrijwilligers in Spanje en in Nederland/België, alle adoptanten en natuurlijk zeker niet in de laatste plaats alle honden die wij al vele jaren mogen helpen fijne feestdagen toe en een fantastisch nieuw jaar!