Het is 15 december, een druilerige zondagmorgen, tijd voor de kerstwandeling. Het weer zit nog niet echt mee, koud en winderig, maar volgens de weerberichten wordt het beter in de middag.

Vol goed moed naar Udenhout gereden, waar Elly en Christine Scholtsz hun hondenjasjes al aan het uitpakken zijn. Er wordt wat heen en weer geschoven met tafels om ook een mooi plekje voor Lex en de GRH-shop te maken. Na enig overleg wordt ook de tussenwand in de zaal gelijk open gemaakt. En dat was maar goed ook!! Lisa Dempsey had helaas kort voor aankomst afgebeld. Zij was te ziek om aanwezig te zijn.

Even na 11 uur komen de eerste mensen al binnen en tegen 11.30 uur is de zaal al aardig vol. Ook de vrijwilligers uit Spanje, Maria Ramos, Lian Baremans en Encarni en Fernando, zijn er al vroeg en kijken hun ogen uit naar alle voor hun bekende honden. Als we om 12.00 uur richting de zandvlakte lopen zijn er naar schatting zo’n 125-150 mensen.

Eenmaal op de zandvlakte gaan de meeste honden los en trekken hun sprintjes, snuffelen wat rond en een enkeling haalt een paar natte poten. Gelukkig geen grote groepen die achter een enkele hond aanjagen.

Na verloop van tijd gaan de meeste mensen weer terug en onder het genot van een hapje en een drankje wordt er nog veel gepraat. Rond 15.30 uur wordt het stamppottenbuffet geopend. Gelukkig is er tegen die tijd voor alle deelnemers wel een plekje om te zitten. Nadat iedereen zijn/haar buikje vol heeft, loopt de zaal langzaam aan leeg en blijft het vaste groepje als laatste over. De laatste spullen worden in de auto’s en aanhangers geladen en moe maar voldaan gaat ieder zijn weegs.

Voor een heleboel foto’s kunt u kijken op: Fotoalbum Kerstwandeling