27 juli 2018 was het zo ver, we mochten onze eerste hond ophalen vanaf Eindhoven Airport.

 

We hadden er zin in! Met een vertraging van ruim anderhalf uur door allerlei files kwamen we eindelijk aan op het vliegveld waar onze lieve Lola (eerder Franceska) al was aangekomen. We werden begroet door een lieve pup van 6 maanden oud en waren gelijk verkocht, ze hoorde bij ons.

Daarna de rit terug naar Zwolle waar ze direct goed kon wennen aan andere honden en de omgeving, we zaten midden in een verhuizing. We hebben haar meegenomen naar het nieuwe huis waar ze direct heel vrolijk en nieuwsgierig rondliep. Al het boren, timmeren en zagen kon Lola niet deren, ze vond het allemaal wel prima als ze op de tuinstoel of oude lakens kon liggen. Het was al snel duidelijk dat ze haar plekje bij ons gevonden had. Al snel kwamen de 2 galgo’s van mijn ouders langs, ook geadopteerd via Greyhounds Rescue Holland. De klik was er meteen en sindsdien is het altijd feest als ze samen zijn, een prachtig gezicht. De andere honden hebben haar enorm geholpen met haar zelfvertrouwen en het ‘hond’ zijn. Ze ziet hoe zij aan de lijn lopen, zindelijk zijn, spelen en luisteren naar commando’s, dit pikte ze dan ook snel op en we besloten te beginnen met puppycursus.

In het begin vond ze het heel spannend, ze had stress waardoor ze begon te joelen en steeds weg wilde komen. Gelukkig hebben we een fantastische instructrice die heel goed weet wat Lola op o.a. dat soort momenten nodig heeft en de tijd neemt voor haar. Dit heeft er voor gezorgd dat ze onbekende situaties steeds minder spannend vind en elke dag zelfverzekerder wordt.

Puppycursus is voor Lola nu iets leuks waar ze ook heel veel van leert en wij ook. Lola is in anderhalve maand zich helemaal thuis gaan voelen bij ons. Ze ligt, zo als veel andere galgo’s/greyhounds, het liefst languit op de bank tussen ons in. Andere mensen en honden zijn allemaal stapelgek op haar, ze is heel lief, spontaan en is áltijd vrolijk.

Lola is voor ons een schot in de roos geweest en we kunnen alles dan ook niet meer voorstellen zonder haar.