Dit stukje schrijven we vanaf de bank terwijl Cabby lekker met zijn neus tegen ons aan ligt te snurken. Heerlijk warm!

We adopteerden Cabby (eigenlijk Cabify) afgelopen mei. Te midden van de COVID-19 crisis. Veel onzekerheden voor ons, maar al helemaal voor hem. Een eerste reis naar Nederland werd geannuleerd, maar twee maanden later mocht hij dan eindelijk de oversteek maken.

Het was wat fris, dus we hadden voor hem alvast een lekker warm jasje gekocht. Cabby is wat klein, dus telkens is het even zoeken naar de juiste maten. Whippet kleding passen hem eigenlijk het beste! Cabby is een lieve kleine galgo, ook al geloven sommige mensen dat niet. ‘Is dat eigenlijk wel een galgo?’ Echt wel!

Cabby heeft het, denken wij, minder zwaar gehad dan andere galgo’s. Vanaf jonge leeftijd heeft hij bijna een jaar in het Arca Sevilla asiel in Spanje gezeten. Goed en veilig opgevangen met veel liefde. Hij liep al direct zo goed aan de lijn! Zo’n lieve, aanhankelijke jongen. Hij wil graag met je knuffelen op de bank of terwijl je aan tafel zit. Hij duwt dan je arm met zijn hoofd omhoog om eronder te kruipen alsof hij wil zeggen: ‘Hi, ik ben hier, knuffelen graag.’

Hij speelt in Utrecht met iedere hond die hij tegenkomt, groot of klein, eng of lief, altijd proberen te spelen en zwiepen met die lange staart van hem.  Kinderen in de buurt willen hem altijd even aaien en natuurlijk mag dat van hem. Aandacht vindt hij heerlijk. Geweldig om te zien hoe hij zo goed is met andere honden en kleine kinderen.

Hij is al aardig gewend aan het Nederlandse leven in Utrecht – rennen naast de fiets, stukjes hardlopen in het bos, zelfs mee naar kantoor. Hij heeft ook de jonge honden cursus inmiddels met veel succes afgerond!

We vinden het geweldig om leuke kleding voor hem te kopen. Hij is inmiddels het mode-icoon uit de buurt!