Help ons deze honden te redden: zij zitten in een dodingsstation in Spanje te wachten op hun dood. Prachtige galgo’s die nog maar 12 dagen te leven hebben als er niet direct actie wordt ondernomen!

Dit jaar worden er extra veel honden al in een vroeg stadium naar de perrera (dodingsstation) gebracht, vanwege een ziekte onder de konijnen. Hoewel de galgos van oorsprong veelal worden gebruikt voor de jacht op hazen, worden ze omdat er op het platteland in Spanje nog slechts weinig hazen te vinden zijn ook heel veel ingezet voor de jacht op konijnen. Hierdoor valt er te weinig te jagen voor de galguero’s, en verliezen de jachthonden hun nut – en daarmee ook hun recht om te leven volgens een groot deel van de galgueros. Met als gevolg dat deze honden nu met tientallen tegelijk in perrera’s worden achtergelaten om te sterven.

De shelters zitten nu al overvol vanwege alle extra honden die daar binnenkomen en ze kunnen de opvang voor al deze extra honden niet meer aan. Voor de opvang in hondenhotels is echter geld nodig en hiervoor vragen wij uw hulp!

Wij hebben heel veel geld nodig om alle honden te redden en een veilig onderkomen te bieden. Om u een indruk te geven: de opvang in een hondenhotel, waar ze moeten wachten tot er een plek is gekomen in een van de shelters, kost gemiddeld € 150,- per maand. De prijzen voor de doghotels variëren natuurlijk per regio. Op sommige plekken duurder, op andere plekken goedkoper. De kosten voor de doghotels zijn in Spanje beduidend lager dan de kosten die we kennen in Nederland en België, maar stelt u zich eens voor wat de kosten zijn voor zelfs maar 10 honden die daar misschien enkele maanden moeten verblijven.

Inmiddels weten wij dat het gaat om zeker 30 honden en dit is pas “het topje van de ijsberg” er zullen er zeker nog heel veel bij komen! Het aantal dat wij u hier noemen is slechts de informatie van 2 shelters in een vrij beperkt gebied. Op jaarbasis is de ervaring dat tenminste 50.000 windhonden in de steek worden gelaten en/of naar de perrera worden gebracht. Dit jaar begint het door het slechte jachtseizoen, dat formeel op 1 februari a.s. is afgelopen, alleen maar iets eerder.

Helpt u mee? Help ons deze lieverds te redden met een donatie, alle beetjes helpen. Laat deze prachtige dieren niet sterven!

Update; Hartelijk bedankt aan de mensen die gedoneerd hebben. Op 13 januari 2020 is er in totaal 137,50 euro gedoneerd, wij hopen dat er meer mensen zijn die ons willen helpen ons doel te bereiken. De honden hebben ons echt nodig!!

Donatie Link: https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=yGxUDBVDZAqoAVxNO052eX1uircbNvie