Hallo dierenliefhebbers, ik werd door Esther Versluijs gevraagd een stukje te schrijven en dat vond ik erg leuk dus bij deze mijn motivatie om te helpen waar ik kan.

Ik ben Merel Neuzerling, 41 jaar en mijn levensmotto is “One Love”. Dit uit zich in het zo goed als mogelijk zijn voor mens en dier. Vanaf baby af aan tot nu ben ik omringd geweest door dieren en dat heeft mij altijd veel liefde en plezier geschonken. Familie en vrienden zijn ook erg belangrijk voor mij en hen schenk ik ook zoveel mogelijk tijd en aandacht net als mijn privé dierentuin.

Een gezellige boel

Mijn vriend en ik hebben 3 honden, waarvan 2 Galgo mixen van deze stichting, Duro en Amy en 1 klein “vuilnisbakje” van een andere stichting, Bandit genaamd. Daarnaast hebben we nog een volwassen rode rattenslang en een dubbele geelkop amazone papegaai van 43 jr die we als “erfstuk” van mijn opa in huis hebben genomen. Een gezellige boel dus hier.

Ik werk in de zorg op een woning met mensen met een licht verstandelijke beperking en ook daar ervaar ik veel plezier in het begeleiden van de cliënten.

Dit geeft me veel voldoening al help ik dan maar een beetje maar ik kan beter iets doen dan niets en daar haal ik mijn geluk uit.

Dit geeft al een beetje de hoeveelheid liefde aan die ik in mijn hart heb dus het is bijna vanzelfsprekend dat dit niet stopt bij mijn “eigen roedel”. De Galgo in het bijzonder heeft mijn hart sinds 2009 gestolen toen onze 1e hond van de stichting kwam. Nu met 2 handen en 3 honden houdt het hier qua opvang op maar hebben we regelmatig van vrienden nog wel logees in huis. Met onze grote tuin hebben ze dan met z’n allen plezier voor 10. En dan breekt mijn hart weer in duizend stukjes als ik alle narigheid in de wereld lees met mensen en dierenleed. Ik heb voor mezelf duidelijk gesteld dat ik de wereld niet in mijn eentje kan verbeteren en daarom ben ik blij dat er net als alleen al bij deze stichting zovelen zich ook fantastisch inzetten voor de lieve viervoeters of minder voetjes soms… Via dit stukje ook alle lof en respect voor iedereen die zich inzet voor de GRH! ❤ Ikzelf help de GRH door regelmatig voer in te zamelen en zo mogelijk ook dekens, handdoeken en manden. Dit sluit ik weer kort met Esther en zij en meerdere lieve mensen zorgen er dan weer met veel liefde voor dat het bij de desbetreffende shelters komt. Dit geeft me veel voldoening al help ik dan maar een beetje maar ik kan beter iets doen dan niets en daar haal ik mijn geluk uit.

Daarnaast probeer ik ook nog hier en daar kleding bij elkaar te sprokkelen en soms nog speelgoed en huishoudelijke spullen om jonge moeders en hun kindjes en minder bedeelden te helpen ook dit gaat niet van mijzelf uit maar ook weer via stichtingen maar ik ben blij dat ik ook voor hen mijn steentje bij kan dragen.

Positief denken

Lieve mensen tot slot wil ik benoemen dat ik heel goed weet dat we dit moeten blijven doen omdat er altijd wezens zijn met slechte zin maar ik wil hier geen aandacht aan besteden want alles wat je aandacht geeft groeit en dus aandacht voor de goede vredelievende wezens op deze aardbol.

Dit ben ik dus en door positief te denken blijf ik met rechte rug geloven in al het goede wat de mensheid elkaar te bieden heeft. One heart, One Love. Lets be one!

Lieve groet Merel.