Om voor een hond te kiezen zijn genoeg argumenten te bedenken. Maar om bewust te kiezen voor een rescuehond uit Spanje is toch iets anders. Je helpt een hond die uit een vreselijke situatie komt en die jij als baasje zoveel liefde en aandacht kunt geven. Eigenlijk help je er dan twee, want tenslotte komt er in een van de shelters weer een plekje vrij als jij er een adopteert.

Op het moment dat Pieni, de naam die ze toen in de shelter nog had was Valentina, voorbij kwam op de website was ik gelijk verkocht. Wat een knappe kleine meid. Helaas zat ze nog in Spanje en werd mijn geduld op de proef gesteld.

De kleine meid kwam aan toen ze ongeveer 4 à 5 maanden oud was in Eindhoven en het was liefde op het eerste gezicht. Ze groeide op, maakte mooie stappen en bleek erg leergierig ondanks dat er wel eens over de Galgo wordt gezegd dat hij dat niet is:)

Nu ongeveer 9 maanden verder doet Peini het goed en heeft ze de feestdagen overleefd net als wij. Maar Pieni heeft toch een ren- en speelmaatje nodig, want mijn hardloopsnelheid kan niet tippen aan de hare. Dus gingen we weer op zoek.

Zo kwamen we uit bij Dante, hij heette toen  nog Atreus, die al in Nederland was. Ook dit was liefde op het eerste gezicht. Een echte gentleman met een hoog knuffelgehalte. Bij de eerste kennismaking liet Pieni helaas zien dat ze er niet van gediend was dat ze de aandacht moest verdelen en hebben we er nog een nachtje over geslapen. Kort daarna zijn we tot het besluit gekomen dat Dante welkom was en zo heeft ook hij een fijn en veilig thuis gekregen bij ons.

Ondertussen lopen Pieni en Dante lekker met ons mee de uiterwaarden over en in de weekenden de bossen in. Door de weeks, overdag, worden ze goed verzorgd door mijn ouders en zij maken ook flinke wandelingen met ons span, hierdoor zijn ze lekker tevreden, dol op mijn ouders en vallen ze heerlijk ontspannen in slaap.

Op naar samen meer geluk, knuffels en liefde in de toekomst.