Dit is een oproep voor iedereen die binnenkort vanuit Spanje (Sevilla, Malaga of Madrid) vliegt en bereid is een galgo te helpen.

 

In Spanje wachten veel galgo’s op vervoer naar Nederland. Zodra een passend adoptie- of pleeggezin voor een hond is gevonden, willen wij hem/haar het liefst zo snel mogelijk naar Nederland laten komen. Dit geldt vooral voor de hondjes waarvoor het medisch noodzakelijk is dat zij de Spaanse omstandigheden ontvluchten. Soms kwijnt een hond weg in een opvangcentrum (shelter). Met honderden honden onder hun hoede is het ondanks alle liefde en goede wil, niet altijd mogelijk iedere hond de aandacht en zorg te geven die het dier nodig heeft. Maar ook de honden waar dit niet voor geldt lopen gevaar indien zij (te) lang in een Spaanse shelter verblijven. De shelters zijn regelmatig het doelwit van dieven. En zodra deze personen bij daglicht merken dat de hond die zij gestolen hebben ‘reisklaar’ is (gesteriliseerd) is het lot van die hond bezegeld. Daarnaast komt er door het vertrek van een galgo weer een plaats vrij in de shelter en kan een andere hond van de straat worden gered. En tenslotte zijn er natuurlijk de adoptanten die in o.a. Nederland en België een warme mand voor hun lieveling klaar hebben staan en met smart op hun komst wachten.

Vlieg een hond!

Argumenten voldoende om uw hulp in te roepen, alstublieft: “Vlieg een hond”. Het levert u alom blije gezichten op want u helpt een afgedankte hond naar huis! Het spreekt voor zich dat wij de kosten van transport op ons nemen en zorgen voor de afhandeling van de benodigde documenten (chip, paspoort en inentingen).

Bent u bereid een hondje mee terug te vliegen, geeft u zich dan op door u aan te melden en alles wordt tot in de puntjes geregeld! Heeft u nog vragen, mail dan naar dogs2home@www.greyhoundsrescue.nl

Geen rompslomp! Wij regelen alles.

Van het mee laten vliegen merkt u vrijwel niets. U hoeft dus niet bang te zijn voor extra rompslomp of lastige vragen bij de douane. Het vervoer van en naar het vliegveld wordt volledig door ons geregeld. Het enige dat u merkt is dat er bij uw vertrek een hond met u wordt ingecheckt en dat u bij aankomst de hond in zijn kooi (bench) aangereikt krijgt door het grondpersoneel in de bagagehal waar u ook uw eigen bagage ophaalt. Zodra u de schuifdeuren door bent en in de aankomsthal belandt staan onze vrijwilligers klaar om het verder van u over te nemen. Hier vindt u een nadere omschrijving hoe een en ander in zijn werk gaat.

Ik vlieg binnenkort en wil honden meenemen op mijn vluchtIk vlieg regelmatig en wil dan wel honden meenemen op mijn vluchten