2714-011

Een pleeghond is ook een rescuehond!

In deze GreytNews aandacht voor een probleem. Er zijn veel mensen die interesse hebben in het opvangen van een hond uit Spanje. Vaak zijn dat gelukkig serieuze mensen die zich verdiept hebben in het adopteren van een hond met een rugzak. Begrijpelijk is het dat mensen het zelf afhalen van hun nieuwe gezinslid op het vliegveld of afhalen van hun nieuwe hond bij een door ons geregeld transport heel erg mooi en bijzonder vinden.

Helaas worden hierdoor de pleeghonden die al in Nederland zijn geregeld vergeten. Mensen zeggen het ook, die honden zitten al goed.2684-00c

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat deze honden goed zitten bij een van onze pleeggezinnen. Maar deze honden zijn net zo goed ‘rescuehonden’ en verlangen net zo erg naar een eigen thuis waar zij de rest van hun leven mogen blijven. Daarnaast is het zo dat iedere geadopteerde hond vanuit een pleeggezin een nieuwe plek creëert voor een hond die nog in een shelter zit en het daar niet zo naar zijn zin heeft. Dus zoek je een hond, een nieuw maatje, kijk ook eens naar onze pleeghonden. Zij zitten al in Nederland of Belgïe en zijn dus ook te bezoeken. Zij hebben ook een echt “thuis” nodig.

Soms is het best goed dat de hond bij het pleeggezin wat langer verblijft om tot rust te komen, minder angstig te worden en om te wennen aan normale dingen in en om het huis.

2714-006Soms is een hond al klaar om naar een adoptant te kunnen maar wacht dan heel lang…

Simpelweg omdat men liever een hond uit Spanje laat komen dan er één te kiezen die al hier is. Feit blijft: beide komen uit Spanje!

Geeft u een van hen een “second chance”?

In de pleeg zitten allemaal verschillende honden. Zeker niet altijd de honden met moeilijk gedrag, integendeel. Ook gewoon honden die in Spanje niet opvallen, onzichtbaar lijken maar wel hele makkelijke, geweldige honden zijn (geweldig zijn ze natuurlijk allemaal!). Wij geven die honden een extra kans door ze naar Nederland te laten     komen en te laten verblijven in een pleeggezin.

Soms komen er honden in de pleeg door omstandigheden nadat zij al geplaatst zijn. Zo zit het in het geval van Tess en Chiko. Vaak ligt dit niet aan de hond Soms blijkt het toch niet een perfecte match. Niet met de adoptant of niet met andere dieren of zijn er andere omstandigheden waardoor een situatie voor mensen verandert en de hond niet kan blijven. Op zo’n moment gaat een hond naar een pleeggezin. We zouden natuurlijk graag willen dat zo’n hond dan direct naar zijn/haar definitieve gezin zou kunnen maar als er geen interesse is voor een hond zit er niets anders op dan herplaatsen. Al moet wel gezegd dat we geweldige pleeggezinnen hebben die wonderen verrichten bij honden die het om wat voor reden dan ook moeilijk hebben.2684_Chiko_006

Uw aandacht voor twee spoedgevallen, Chiko en Tess.

Beiden hebben heel veel pech gehad. Leest u goed de beschrijvingen van deze twee. Zij zullen zo ontzettend dankbaar zijn voor een eigen stek. Het zijn twee honden met een gebruiksaanwijzing. Inmiddels (dat is een voordeel van een hond in een pleeggezin) kennen wij hen goed en kunnen precies vertellen waar hun aandachtspunten liggen.

Nogmaals ook een pleeghond kunt u ‘redden’ door ze een heel erg goed en liefdevol thuis te geven.

Verdienen ze dat niet allemaal?

En denkt u nog eens na of u of iemand uit uw omgeving Chiko of Tess die kans op geluk zou kunnen geven.

Bedankt!!

Bestuur en Team GRH

p.s. Wilt u meer info over pleeggezin worden of heeft u interesse in onze Tess of Chiko of in een andere pleeghond neemt u dan contact op met: pleeg@www.greyhoundsrescue.nl