Sinds zondag eerste pinksterdag is Peca in Nederland, zij verblijft bij een pleeggezin, onderstaande ontvingen wij van het pleeggezin…

Na een behoorlijke reis in de auto en een hoop indrukken blijkt eenmaal bij ons thuis dat ze best moe is. De eerste paar dagen ligt ze dan ook veel op het hondenbankje. Eet daar ook en ziet dit als haar veilige plek.

Al gauw weet ze dat ‘Wie gaat er mee?” betekent dat ze samen met de andere honden naar buiten gaat. Van die uitstapjes geniet ze met iedere wandeling meer.

Ze loopt heel goed mee in de roedel, haar riem hangt in een lus. Neem je haar alleen mee uit en ga je iets verder dan het normale rondje, moet je zelf wel alert blijven. Ze kan dan ineens iets zien waar ze wel meer van wil weten en die richting ook uit schieten.

Het is geweldig om haar te mogen begeleiden in het ontdekken van de wereld. Iedere dag wordt ze dapperder.

Peca is een heerlijke knuffel. Ze houdt ervan om aangehaald te worden, dat je even bij haar gaat zitten en haar buikje aait. Je wordt ook als een magneet naar haar toegetrokken door haar lieve koppie en zachte uitstraling. Zijzelf is absoluut niet opdringerig in het aandacht vragen. Ze zal zich nooit ergens voor dringen of een andere hond opzij beuken (daar kunnen sommigen hier een voorbeeld aan nemen zei mijn man al haha).

Ze geeft keurig aan dat ze eruit moet. Gaat onrustig en piepend heen en weer lopen. Ze doet echt alles keurig buiten. Zo knap!

Met onze katten heeft ze geen probleem, wel attendeert ze ons er even op dat ze er zijn als ze binnen komen.

Ze piept als het eten voor de honden wordt klaar gemaakt, zij lust ook wel wat, dat we dat weten. En ze piept ook als we een vreemde hond tegenkomen bij de wandeling. Ze is hierin makkelijk te corrigeren. Op normale toon aangeven dat er niets aan de hand is en gewoon doorlopen werkt prima.

Haar nieuwsgierigheid wint het steeds van haar verlegenheid. Ze durft per dag meer en het zou super zijn als adoptanten bereid zijn om tijd en aandacht in haar verdere ontwikkeling te steken. Ze verdient het om geliefd en belangrijk te zijn.

Ga hier naar de eigen pagina van Peca