Hulp is wat wij als stichting Greyhounds Rescue Holland proberen te bieden aan alle hulpbehoevende honden die wij op ons pad tegenkomen. Omdat dat er helaas altijd veel meer zijn dan waarvoor instant plaatsingsmogelijkheden zijn, is het altijd een feest wanneer iemand met liefde een hond wil adopteren.

Ook pleeggezinnen zijn er altijd tekort en goede pleeggezinnen zijn moeilijk te vinden.

Maar… dat “feest” gaat helaas niet altijd op en moet daarom een hond soms tijdelijk naar een pleeggezin. Soms gaat het niet goed met een hond in een overvol shelter en wachten zij daar vaak heel lang. Zo lang dat het, het beste is om in een pleeggezin opgevangen te worden. En wat is er beter dan liefdevol kunnen wennen aan het normale leven in een echt gezin. Ook pleeggezinnen zijn er altijd tekort en goede pleeggezinnen zijn moeilijk te vinden. Ondanks dat zijn er lieve mensen die voor onze stichting, honden in de pleeg hebben, soms in meervoud.

Onvoorziene omstandigheden

Als zo’n hondje gelukkigerwijs tijdelijk bij een pleeggezin terecht kan, zijn wij als stichting erg dankbaar en de hond niet minder! Helaas is het niet te voorkomen dat een hond soms ook bij de tijdelijk opvang weg moet. Oorzaak: soms doordat er een situatie in het betreffende gezin ontstaat, die niemand van tevoren had kunnen voorzien. Enkele oorzaken zijn: een scheiding, een overlijden, een onverwacht financieel dilemma en zo zijn er jammer genoeg nog meer oorzaken te noemen. Wat wij met dit schrijven willen verduidelijken is, dat het voor 99% niet aan de betreffende hond ligt maar puur aan de omstandigheid.

Onterecht

Helaas horen wij wel eens geluiden dat het “raar” is dat een hondje van de ene pleeg naar de andere is gegaan en dat men daaruit soms de conclusie trekt dat er dus wel iets mis zal zijn met het dier, en men grote twijfels heeft of zelfs de hond uitsluit van adoptie. Geheel onterecht dus!
Het is juist extra fnuikend dat de betreffende hond uit zijn ellendige bestaan in Spanje gered is, vervolgens tijdelijk in de pleeg moet omdat er nog geen adoptant beschikbaar is en dan óók nog door verschillende omstandigheden van de ene naar de andere pleeg moet. Wij vragen u daarom ook, om juist een hond die zoveel extra pech heeft, een warm thuis te bieden!
Wij zeggen u alvast dank, heel veel dank en omdat ze wel heeeeeel veel liefde kunnen geven maar helaas (nog steeds) niet kunnen spreken, zeggen wij dank dank dank namens onze lieve honden.