Twee nieuwsgierige ogen, twee attente oren, een nog stomp neusje, en vier poten die veel te groot zijn voor hun kleine lijfje. Samen met tomeloze energie en een ontdekkingszucht dé kenmerken van een puppy. Eén oogopslag is soms al voldoende om er verliefd op te worden – u op de puppy en de pup op u! Deze lieverds zoeken nog een familie.

Maar kleine hondjes worden groot… en dan blijken ze soms ongeschikt te zijn voor de jacht. Te lief, te speels, of niet snel genoeg. En dan ben je een pup van enkele maanden en belandt je gewoon op straat, zonder moeder, zonder baas, hulpeloos verlaten. Gelukkig komen een heel aantal van deze puppies in een shelter terecht, waar ze veilig zijn en op een beter leven mogen hopen. Maar een shelter is eigenlijk geen goede omgeving voor een pup, die bruist van de energie en die behoefte heeft aan een consequente opvoeding. Die wil leren wat wél en wat níet kan én mag. En dat leert hij het liefst in één keer goed, bij zijn eigen familie, in zijn eigen thuis.

Laten we eerlijk wezen: een pup opvoeden kost veel tijd en energie, maar doe je het goed dan krijg je er een ideale hond voor terug! Een pup leert over het algemeen namelijk sneller en gemakkelijker dan een wat oudere hond. Vooral vaste gewoontes kunnen lastig af te leren zijn, maar een pup heeft deze nog niet! Ook kan een pup beter wennen aan nieuwe dingen, zoals kinderen of andere huisdieren. Een pup is dus gemakkelijker precies zo te trainen dat hij of zij in uw levenstijl past.

Het trainen van een pup vergt wel tijd en discipline, maar het is ook erg leuk en het zorgt in redelijk korte tijd voor een sterke band met uw hond. Een puppy cursus is ook interessant om te volgen. Niet alleen voor de pup, maar ook voor u en uw gezin als u nog niet eerder een hond heeft gehad. Op die manier kunnen ook uw kinderen betrokken worden in de opvoeding van de hond, leuk én leerzaam voor ze! Zo kunt u samen leren, en het is mooi om de hond te zien ontwikkelen en uitgroeien tot een fijne, goed getrainde volwassen hond! Bovendien zijn onze puppies vaak al enkele maanden ouder, dus slapeloze nachten om uw puppy zindelijk te maken hoeven vaak al niet meer! En een pup heeft alle energie om met u te trainen en te spelen en te doen. En als de hond wat ouder wordt, en het nieuwe er wat vanaf is en er wellicht minder ambitie is om vaak te trainen of lang te spelen, neemt zijn energie ook af en heeft hij minder aandacht en begeleiding nodig. Op die manier past een hond perfect in het ritme van u en uw gezin!

Lijkt een puppy u wat? Klikt u dan op onderstaande namen om een aantal van onze pups te bekijken. Ze hebben een leeftijd van 6-10 maanden (te 17.10.2019), dus een begin aan de opvoeding is al voor u gemaakt!

CabifyViriatoTiëstoGretelHanselLupinReena