In deze tijd van de Covid19 pandemie, willen we graag wat positiviteit verspreiden. Daarom delen met u de mooie, positieve en inspirerende verhalen van de honden die al geadopteerd zijn.
Deze keer het verhaal van Rubio.

Donderdag 5 maart…het was zo ver. We mochten naar Schiphol rijden om Rubio eindelijk in ons armen te sluiten. Daar kwam eindelijk zijn bench. Vol spanning al eens een blik erin geworpen, wat zat hij braaf te wachten. En wat een lief snoetje. Ondanks we hem enkel kenden van de foto’s en de berichtjes voordien, hadden we het gevoel dat hij thuiskwam. Momenteel is hij nu 6,5 weekjes ongeveer bij ons. Toch voelt het of hij al jaren bij ons is. Maar we laten Rubio zelf vertellen hoe zijn leventje bij ons is:

“Het leven bij mijn nieuwe baasjes was eventjes wennen. Maar ik vond snel mijn ritme. Ze hebben wel rare beesten hoor: een poes die mijn staart geweldig vindt, en van die paarden die maar stom staan te kijken als ik er tegen blaf.
Maar wat een stom weer was het ginder zeg. Zo nat. Gelukkig hadden ze een regenjasje, want door die regen wandelen vond ik maar niets. Hun bank ligt heerlijk. Na een nachtje op mijn dekentje in hun slaapkamer (jaja ik slaap bij mijn baasjes op de kamer, ik heb ze goed afgericht he) en mijn ochtendwandeling, palm ik de halve bank in. Wat kan het leven toch fijn zijn.

Wandelen doe ik ook heel graag. Maar weet je wat ik echt super leuk vind? Mee gaan hardlopen. Want ze wandelen toch zo traag. Dan gaat het eindelijk eens vooruit. Ik begin me stilletjes aan ook wat zekerder te voelen buiten. Want het was toch wat wennen aan al die indrukken hoor. Echter andere honden ga ik voorlopig toch nog even uit de weg, vooral die grote. Want dan voel ik me zo klein.
Bij de paardjes mag ik heerlijk vrij ravotten. Zo heb ik een kei leuk spelletje ontdekt: rennen achter een bal. Maar mijn favoriet is nog altijd de gele schijf. Daar kan ik heerlijk aanhangen als mijn baasje de schijf vast heeft.”

We hebben echt het gouden lot gewonnen met Rubio.

Wilt u ook het mooie verhaal van uw geadopteerde Spaanse windhond delen via deze site? Of de Spaanse shelters een hart onder de riem steken met een update over uw door hen geredde viervoeter? Email dan uw foto’s en updates naar: webteam@www.greyhoundsrescue.nl met vermelding van zijn/haar Spaanse en huidige naam, en de naam van de shelter.