Evenals vorig jaar organiseert Stichting Dierenhulp.nl ook dit jaar Serious Request for animals en zijn wij, Greyhounds Rescue Holland, weer deelnemer.

Jammer genoeg behaalden we vorig jaar nét niet het hoogste aantal stemmen, we eindigden op de tweede plaats. Maar dit jaar gaan we er voor om wél de eerste plaats te behalen en wel met een erg belangrijk project waar we graag aan bij willen dragen.

Zoals velen van u weten zijn de jachthonden in Spanje, en met name de (Spaanse) windhonden, dus de galgo’s en podenco’s, bijzonder vaak het slachtoffer van de meest verschrikkelijke behandeling. Ontelbare honden worden jaarlijks vermoord. Al jaren werken wij met een aantal betrouwbare shelters samen die zich allemaal 100% vrijwillig inzetten om zoveel mogelijk honden te redden en door educatie en voorlichting langzaam maar zeker meer en meer het tij in de gewenste richting te doen keren.

Er wordt zelfs vaak gezegd dat de inschatting is dat de (Spaanse) windhond het het zwaarste te verduren heeft van alle hondenrassen over de hele wereld. Volgens de berekeningen worden elk jaar tenminste 50.000 (Spaanse) windhonden verlaten of bruut vermoord.

Één shelter heeft helaas erbarmelijke onderkomens en zijn thans bezig met het bouwen van een nieuwe shelter. Het is hard nodig deze snel gereed te krijgen, want de gebouwen staan werkelijk op instorten, met alle gevaren voor de dieren van dien, en de eigenaar van de grond en de gebouwen doet er niets aan. Helaas is er nog een flink tekort aan geld om de nieuwe shelter helemaal af te bouwen.

Meer informatie over serious request for animals kunt u hier lezen:

https://www.animalstoday.nl/serious-request-voor-dieren/

Voor de organisatie die de meeste stemmen vergaart ligt een bedrag klaar van maar liefst € 5.000,-. Wij willen door dit bedrag heel graag een bijdrage leveren aan de afbouw van deze shelter.

Stemmen kan vanaf 1 november a.s. tot en met 26 december a.s. Doet u alstublieft mee en stemt u voor ons. De honden zullen u er zo dankbaar voor zijn.

U kunt dan stemmen via deze link:

https://dierenhulp.nl/SerieusRequestvoorDieren/?id=stemmen&stem=1539078583

Zet u deze datum alstublieft in uw agenda en vergeet u niet te stemmen voor ons en de honden.