Sin Voz (zijn stem),

Van Sin Voz hebben wij een aantal schokkende foto’s ontvangen over de misstanden van de jachthonden op het eiland Tenerife. Wij delen deze op onze website om u zo een beeld te geven hoe het er werkelijk aan toe gaat. We kunnen u zeggen hoe het is, maar een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Bent u er niet aan toe om de gruwelijk beelden te bekijken, leest u dan alleen de tekst en scrolt u niet verder na onze waarschuwing.

Sin Voz is een non profit organisatie die zich ten doel heeft gesteld de dierenmishandelingen op Tenerife in beeld te brengen en zo mensen bewust te maken van de misstanden op het eiland. Met hun rapportages hopen zij dat daders gestraft worden. Zij spreken misbruikers aan om de omstandigheden voor de dieren te verbeteren.

Stap 1: Zorgen voor bewijs door middel van foto’s, filmpjes en audio.

Stap 2: Praten met de verantwoordelijke voor de dieren en proberen om de problemen op te lossen.

Stap 3: Adviseren wat de beste manier om tot een verbetering te komen.

Stap 4: Wanneer na een redelijke termijn nog niets is opgelost wordt er contact opgenomen met de politie, een beschermende instantie en de gemeente.

Stap 5: Mocht dit alles nog steeds niet resulteren in een verbetering, wordt alles op facebook gepost en gevraagd het bewijs van de misstanden tegen dieren zoveel mogelijk te delen. Zo wordt er druk uitgeoefend om alsnog tot een verbetering te komen. Ook neemt Sin Voz (zijn stem) contact met de media ten einde een einde te bewerkstelligen van de ellende van de getroffen dieren.

Zij blijven controleren om te zien dat men niet in oude (slechte) gewoontes vervalt.

waarschuwing 2

 

ae2Op deze manier worden de meeste honden door hun galguero’s (jagers) gehouden, vast geketend aan een ketting van nog geen meter lang en als ze geluk hebben krijgen ze dagelijks wat water en een homp brood.

 

ae3

 

 

De gehele dag opgesloten een vuil en donker hol…

 

ae6

 

 

 

 

Niet gewend aan menselijk contact. Niet gesocialiseerd.

 

ae7

 

 

Geen ruimte om te bewegen…ae8

 

 

 

 

 

ae5

 

 

 

Compleet vergeten door zijn galguero, niet langer nuttig voor hem…

 

 

ae9

 

In dit soort bouwseltjes worden de honden 24/7 gehouden. Alleen tijdens de jacht kunnen zij hun poten strekken.    ae10

ae11

 

 

 

 

 

ae12

 

 

ae13

 

 

Schandalig dat de honden niet eens fatsoenlijk te eten krijgen, net genoeg om niet dood te gaan..   ae14

 

 

ae25.

 

 

 

Ben je nog menselijk als je dit een hond aandoet?

 

 

 

 

ae33Deze foto’s bewijzen dat de honden die niet langer nodig zijn voor de jacht worden gedumpt in een put waar zelf nooit meer uit kunnen komen en een gruwelijke hongersdood zullen sterven.ae31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ae32

Voor deze honden die zo gruwelijk aan hun einde zijn gekomen kunnen wij niets meer betekenen, wel voor de andere die op een wrede harteloze manier worden gehouden, daar maken wij ons sterk voor. We zoeken niet alleen adoptie- en pleeggezinnen voor de honden, maar geven ook voorlichting op scholen om zo de “traditie” te doorbreken en kinderen te informeren hoe zij beter met dieren om kunnen gaan. Zodat zij op hun beurt misschien ook hun ouders en grootouders erop kunnen aanspreken dat er op een andere manier met dieren dient te worden om gegaan. Is de jachthond voor de galguero slechts een stuk gereedschap, een gebruiksvoorwerp, leren wij de kinderen dat een hond een dier is met gevoel en recht heeft op liefde en goede zorg.

HIERONDER IN EEN SLIDESHOW SCHOKKENDE BEELDEN