Wij zijn Claire en Mathijs, beiden 33 jaar, woonachtig in Riel en op dit moment de gelukkige eigenaar van Skye, Esfinge voordat ze bij ons kwam.

Beiden zijn wij opgegroeid met honden in onze jeugd en zoals dat wel vaker gaat vonden wij het toch wel heel erg gezellig om samen een hondje te hebben. Claire heeft altijd een voorkeur gehad voor windhonden en we wilden graag een volwassen hond. Zo kwamen we in 2009 uit bij ons eerste windhondje, Luna. Ze was letterlijk over het hek van het asiel gegooid! Onbegrijpelijk, zo’n lief dier, op zo’n manier dumpen. Na de kennismakingswandeling bij het asiel bleef Luna met haar koppie tegen de knie van Mathijs aan steunen. Luna had besloten dat wij haar nieuwe baasjes werden.  Wat waren we blij met haar liefde, eigenaardigheid  en haar gekke typische windhonden streken. Helaas hebben we vorig jaar afscheid van haar moeten nemen. Ze was op…

Claire

We bleven haar missen en afzonderlijk van elkaar keken wij regelmatig op internet naar, onder andere, asielhonden. Uiteindelijk kwam Claire op de site van greyhoundsrescue.nl uit. Na een tijdje de site in de gaten te hebben gehouden kwam er een hondje voorbij dat al in Nederland was en in een asiel dicht bij ons. Om Claire te verrassen belde Mathijs naar het telefoonnummer wat op de site stond vermeld. Uiteindelijk bleek dit hondje al een plekje te hebben gevonden.

Ondertussen had Claire Esfinge op de site gezien en was verkocht alleen hadden we eigenlijk afgesproken voor een volwassen hond te gaan kijken. Na een paar nachten er over slapen en nog een paar keer naar die geweldige foto van Esfinge en haar zwarte kraalogen was ook Mathijs verkocht.

Adoptie-aanmeldformulier

En zo werd dus het adoptie-aanmeldformulier ingestuurd. En dan begint het wachten tot het huisbezoek. Wij vonden dat toch best spannend. Want waar kijken ze allemaal naar en wat vinden ze belangrijk. Vinden ze ons wel geschikte baasjes voor Esfinge.  Uiteindelijk is dat huisbezoek een erg prettig en gezellig bezoek geweest. Na een paar dagen kregen we te horen dat Esfinge voor ons gereserveerd was.

skyewall

Dit was voor ons ook het moment om aan onze twee kinderen te vertellen dat we een puppy zouden krijgen. Esfinge was toch wat lastig uitspreken voor onze kinderen, ze mochten dan ook bedenken hoe onze puppy zou gaan heten. Al snel kwamen de kinderen uit op Skye, naar het meisjeshondje uit de serie Pawpatrol.

Skye zou na onze zomervakantie naar Nederland komen, maar wij werden aangenaam verrast dat zij al eerder zou komen. Skye is naar Nederland gehaald met het transport waar ook op facebook meerdere filmclips van terug te vinden zijn.

We zouden toch een puppy krijgen?

Het ophalen was een hele belevenis. We troffen allemaal mensen die hun hondjes kwamen ophalen en ook een hoop mensen van de stichting. Het wachten was op de bus vanuit Spanje. Eindelijk was het zover we zouden onze puppy te zien gaan krijgen!!! Is dat echt onze puppy was onze eerste reactie bij het zien van Skye. We zouden toch een puppy krijgen? Skye was de grootste hond van het hele stel. Gelukkig herkenden we haar aan haar zwarte kraalogen en uitdrukking die ze ook had op de foto’s op de site. Wellicht was ze qua formaat geen puppy maar dit compenseerde Skye volop in gedrag. Speels, nieuwsgierig en een beetje brutaal liep Skye door de paardenbak.

Nu was het dan toch tijd om Skye mee naar huis te nemen. In de auto springen vond ze toch wat eng dus moest onze pup de auto in getild worden.  De reis naar huis en haar verblijf bij ons tot op heden verlopen zonder problemen. Met behulp van de tips die Lisa gaf tijdens de herfstwandeling durven wij Skye nu ook met een gerust hart los te laten op de heide bij ons thuis. Daarbij kan Skye al naast de fiets lopen. Door het vertrouwen dat we kregen na de herfstwandeling hebben we dit ook maar gewoon geprobeerd. Met succes.

Ondanks dat we een puppy verwachtten en een puberhond kregen zijn we dolgelukkig met Skye. Naast de prettige eigenschappen van een windhond die Skye heeft vindt ze het ook geweldig om te stoeien met Mathijs, is het een robuuste hond die tegen stootje kan, die ook gek is op de kinderen en zelfs beschermend is ten opzichte van de kinderen. Voor ons en ons gezin is het de perfecte hond. We hopen nog heel veel jaren plezier van Skye te mogen hebben. We willen de mensen van de stichting bedanken voor hun adviezen en tips tot dusver.