Broken Spirit – the galgo’s last run….

aanstaande maandag 7 november 2016

House of Animals organiseert in samenwerking met PiepVandaag een themabijeenkomst over de Spaanse galgo. In Spanje zijn er 190.000 ‘galgueros’ (jagers) die met galgo’s (Spaanse greyhounds) op hazen jagen. De honden worden getraind, door ze achter auto’s, motoren of paarden vast te binden en ze te dwingen te rennen. Jaarlijks worden er 50.000 galgo’s gedumpt of gedood, omdat ze niet meer snel genoeg zijn voor de jacht.

In ‘Broken Spirit – The Galgo’s Last Run’ reist Karen Soeters af naar Spanje en spreekt met reddingsgroepen, opvangcentra en galgueros over het lot van de Spaanse galgo. In Spanje ontmoet zij Valentina, een galgo die meerdere malen door haar eigenaar is opgehangen aan een boom, om een langzame dood te sterven…

Deze film werd gemaakt door Monique van Dijk Armor, Karen Soeters en Estefanía Pampín Zuidmeer en is een productie van PiepVandaag.nl en Cherry Blossom Productions.

De avond vindt plaats in cultuurcentrum Griffioen te Amstelveen, Uilenstede 106.

Het programma van de avond is als volgt:
19.00 uur Deuren open
19.30 uur Inleiding door Karen Soeters & Loretta Schrijver
20.00 uur Broken Spirit – The Galgo’s last run
20.30 uur Jetteke van Gorkom, voorzitter & secretaris greyhounds in nood
21.00 uur Koffiepauze
21.20 uur Wilma van der Wel, Stichting Dutch Galgo Lobby
21.50 uur Bas van der Wel, adoptant Valentina & live verbinding reddingsteam Spanje
22.15 Afsluiting door Karen Soeters & borrel

Er zijn nog kaarten beschikbaar…u komt toch ook !Entreekaarten kosten €12,50- per stuk en zijn HIER te bestellen
Koffie en thee zijn bij deze prijs inbegrepen. Er zijn nog enkele kaarten te koop. Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt om een vangkooi te kunnen kopen en te schenken aan het reddingsteam te Spanje.