Na enige weken van onzekerheid vanwege verscherpte Covid-19 maatregelen in Spanje, konden we gelukkig melden dat het bustransport met aankomst op zaterdag 5 september jongstleden in Poortugaal toch zou doorgaan.

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen in Spanje werden veel vluchten geannuleerd en bleef alleen de mogelijkheid over om een commercieel transporteur in te schakelen. Er werd van opluchting gezucht bij zowel de shelters als onze leden van het transportteam. Gelukkig is het ondanks de hogere onkosten gelukt en hoefden 14 hele blije honden niet langer te wachten op hun nieuwe leven in Nederland. Zij hebben de lange reis van Spanje naar Nederland mogen maken om met hun nieuwe baasjes aan een mooi nieuw leven te beginnen.

De nieuwe baasjes wachtten dan ook met smart op de komst van Chupito, Berlin, Paola, Peggy, Galeno, Petalo, Macarena, Tula (2), Lluna, Zuri (2), Kevin, Mary Jane en het onafscheidelijke duo Black Pepper & Lola.

De voorbereiding op de reis van Kevin heeft heel wat inspanning gevergd. Er werd veel heen en weer gebeld tussen de stichting en de shelters. Hij had zelfs zijn eigen WhatsApp groep gekregen maar ook hij kon op de valreep mee met het transport.

De reis zelf verliep verder gelukkig voorspoedig en we zijn dankbaar dat we dit mogen doen voor de honden, hun adoptanten maar natuurlijk ook voor de shelters.

De shelters hebben het door de Covid-19 restricties extra zwaar. Zij wachten met smart op hulpgoederen vanuit Nederland maar die kunnen nu helaas niet afgeleverd worden. Wel kunnen we donaties doen en het mogelijk maken voor de shelters om goederen in Spanje aan te schaffen. Daarnaast doen we er alles aan om de stroom honden naar Nederland op gang te houden zodat de shelters hun geweldige werk kunnen blijven doen.