Dinsdag 30 juni begon al vroeg voor ons reizende duo. Al om 8 uur vanmorgen waren Frieda en Danny op weg naar Málaga om een bezoek te brengen aan de shelter Galgos en Familia.

Na een goede nachtrust ging ons duo met veel zin weer op pad. Galgos en Familia is een grote shelter, dus dat beloofde weer een indrukwekkende dag te worden. Onderweg genoten ze van de schitterende uitzichten en het mooie weer. Dit mooie weer was tevens ook de reden waarom ze al zo vroeg uit de veren waren: midden op de dag is het in Spanje gewoon te heet voor de hondjes. In de volle zon zouden ze hun pootjes verbranden aan de hete ondergrond en ook in de schaduw is het dan ontzettend warm. Leuke foto’s maken wordt dan lastig, als alle hondjes voor pampus liggen door het hete weer…

Even na 10 uur kwam ons duo aan bij de shelter, en niet veel later werden de eerste foto’s van de hondjes al gestuurd. Ze kregen een warm welkom van een van de vrijwilligers. Het bleek dierenartsen-dag te zijn, en helaas is dat een ontzettend drukke dag bij een shelter. Ondanks dat was de vrijwilliger toch bereid om vragen te beantwoorden en ons duo alle informatie te geven waar ze om vroegen. Vervolgens mochten ze zelf overal rondkijken, foto’s maken, en ja – natuurlijk – met de geredde honden knuffelen.

Galgos en Familia is de shelter waar Pancho, de enige pup van deze reis, is opgevangen. Dus vooral zijn nieuwe familie leefde vol verwachten mee, hopend op een glimp van hun nieuwste familielid. Pancho is echter niet de enige pup in de shelter en ons duo was zo ingepakt door hun aandoenlijke speelsheid en hoge knuffel-gehalte. Frieda en Danny genoten evenveel de pups, als dat de pups genoten van hun extra aandacht! Frieda had al bijna een pup uitgezocht om zelf te adopteren en ook Danny had zijn oog op een grote schat laten vallen. Echter zijn alle plekken in de bus al bezet, en dus moesten ze allebei weer afscheid nemen…

Morgen staat een bezoek aan de shelter Galgos del Sur op het programma. Dit zal wederom een bijzondere dag worden. Dit is namelijk waar we het allemaal voor doen: om de vele windhonden die in Spanje gered worden een beter thuis te bieden. Ook u kunt daarbij helpen. Greyhounds Rescue Holland heeft sinds het uitbreken van de Covid-19 crisis in Europa al 57 honden weten op te halen uit Spanje. Zoals u waarschijnlijk inmiddels wel weet, of anders hier kunt nalezen, zijn ook de Spaanse galgo’s en podenco’s getroffen door de Covid-19 crisis. Dus wilt u ons helpen bij het geweldige werk dat we doen? Dat kan door een donatie naar ons overmaken via deze link, of door een GRH wristband te kopen. Alvast hartelijke dank!

Natuurlijk houden we u graag op de hoogte van de vorderingen van Frieda en Danny. Als u het vorige reisverslag gemist heeft, kunt u dat hier teruglezen. Klik hier voor het volgende reisverslag.