Het komt gelukkig niet vaak voor maar soms gebeurt het toch, uw hond loopt weg en… blijft weg. In een aantal gevallen, zeker niet altijd, kan het dan zinvol zijn om een vangkooi te gebruiken om te proberen uw hond weer te “vangen”. Neem altijd contact met ons op; wij kunnen u adviseren en u zo nodig helpen aan een vangkooi.

Gratis

Onze stichting heeft nog niet zo lang geleden twee nieuwe vangkooien aangeschaft. Een is voor onze shelters in Spanje en de andere staat in de Randstad. De vangkooi staat gratis ter beschikking van iedereen, ongeacht of het een hond van onze stichting of een andere organisatie betreft. Uiteraard onder de voorwaarden dat de kooi wordt opgehaald bij – en weer z.s.m. na gebruik in de oorspronkelijke staat wordt terugbezorgd – op ons adres. Legitimatie is verplicht bij het ophalen van de kooi. Tevens vragen wij een borgsom van € 145,-.

Vangkooi

De afmeting van de kooien is: 180 lang x 60 breed x 70 hoog, echter opvouwbaar dus eenvoudig te vervoeren. Wilt u een vangkooi van ons gebruiken, neem dan contact op met het Adoptieteam. Een kleine vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd van harte welkom en zal worden gebruikt om de vangkooien te onderhouden en/of te vervangen indien nodig.