Na 1,5 jaar was er eindelijk weer genoeg ingezameld voor een transport van de hulpgoederen!

IMG-20140215-WA0003
En afgelopen zaterdagmorgen was het zover. Om 09.00 stonden Robert, Anita, Letty, Ro en Mieke in het kleine dorp Nagele paraat om samen met Rob en zijn zonen Jerry en Tom de vrachtwagen vol te laden. De naaste buren van Ro en Mieke waren al ingelicht, zodat zij hun auto alvast ergens anders konden stallen en er genoeg ruimte voor de wagen van Rob zou zijn.

Gelukkig was het droog, al stond er wel veel wind (heel herkenbaar voor de polder). Helaas stond de wind de verkeerde kant op anders hadden de volle rolcontainers mooi naar de vrachtwagen kunnen waaien. Maar ach, nu stonden de lege rolcontainers wel weer snel bij de opslagunit, zodat ze weer rap gevuld konden worden. Met zijn achten werd er stevig doorgepakt en lag er al snel een behoorlijke stapel voer in de vrachtwagen. Met het nodige klim- en klauterwerk van Ro en de aanwijzingen van Rob werd elk hoekje en gaatje benut. Dachten we van tevoren nog dat we de wagen niet helemaal vol zouden krijgen, uiteindelijk hadden we zoveel hulpgoederen dat we zelfs wat manden in de opslag moesten laten staan omdat de vrachtwagen van Rob den Hartog nokvol was gestouwd!

U moet weten dat in de afgelopen twee weken het hulpgoederenteam nog een slordige 1500 km heeft gereden om nog zoveel mogelijk hulpgoederen naar de opslag te krijgen. Hulde aan alle inzamelpunten die (zelfs nog in de laatste dagen!) zoveel spullen bij elkaar konden sprokkelen! Daardoor kregen we in de afgelopen week nog veel voer binnen en is er in totaal zo’n 5000 kilo voer in de vrachtwagen geladen. Naast benches, medicijnen, verband, handdoeken, jasjes, riemen, halsbanden en dekens zijn er voor onze kliniek Amicos een behandeltafel en een echo-apparaat geladen. Al met al een schitterend lading voor Spanje.
Ook een hartelijk dank aan de vaste sponsors Groenrijk Dronten, Intratuin (omgeving Monster) en Boer en Zn uit Kampen voor alle gedoneerde hulpgoederen!

foto 1 foto 2 IMG-20140215-WA0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 12.15 was de vrachtwagen en de aanhangwagen vol en is Rob met zijn zonen weer naar huis gereden. Woensdag 19 februari vertrekt Rob naar Spanje om daar op zaterdag 22 februari de hulpgoederen in Utrera te lossen. Zoon Tom gaat met Rob mee in het kader van een maatschappelijke stage. Hij zal in Spanje dus weer mogen helpen met het uitladen van de spullen. Succes Tom!

Uiteraard zullen we u via de site en facebook op de hoogte houden van dit transport.

 

 

foto 3 IMG-20140215-WA0005