Pas 4,5 jaar oud, maar nu al afgedankt en verstoten. Littekens, opgelopen tijdens jaren van hard werk voor een nog hardere galguero, nog duidelijk zichtbaar op mijn ziel. Gered uit deze Spaanse hel – gered, maar nog niet helemaal. Want ik zoek nog naar geborgenheid, én een eigen thuis.

Ik ben een mooie galga en ze noemen mij Cianne. Op de foto’s is niets te zien van mijn nare verleden: ik kijk vol interesse en aandacht in de camera en mijn mooie, beige vacht staat me prachtig. Helemaal gaaf is mijn jas niet meer, maar ik kan me gemakkelijk voorstellen dat de kleine plekjes zijn ontstaan toen ik wat al te onbesuisd achter een bal de prikkelbosjes in rende. Al kan ik me niet goed voorstellen hoe het is om lekker met je baas te spelen, of lekker geknuffeld te worden, of in huis te mogen liggen op een fijn kussen, met een dekentje in de winter…

Al zie je aan de buitenkant niet veel van mijn nare verleden, ben ik er wel door getekend. Ik kan niet vertellen wat me allemaal is overkomen, maar het heeft me afwachtend en onzeker gemaakt. Angstig of paniekerig ben ik niet, maar ik ben wel erg verlegen en heb moeite om mensen te vertrouwen. Het liefst ontwijk ik ze. Niet omdat ik niet geaaid wil worden, maar omdat het oh zó moeilijk voor me is om te geloven dat mensen lief voor me kunnen zijn.

Ik vind het sowieso erg moeilijk om aan nieuwe dingen te wennen. Mijn pleeggezin helpt me daar ontzettend goed bij; hoe langer ik er woon, hoe beter het met me gaat. Maar ook: hoe moeilijker het wordt om weer weg te moeten als ik eindelijk geadopteerd wordt. Want dan moet ik wéér aan nieuwe mensen en een nieuwe omgeving wennen. Ik zal namelijk niet direct begrijpen dat adoptie betekent dat ik eindelijk écht gered ben, en eindelijk mijn eigen thuis heb gevonden…

Voor mij zou het dus ontzettend fijn zijn als ik zo snel mogelijk geadopteerd wordt en in een rustige, stabiele omgeving terecht kom. Met veel geduld en zachte aanmoediging en lieve begeleiding, kan ik dan eindelijk echt uit mijn schulp kruipen. Kunt u me hierbij helpen? Bent u, of kent u iemand met de nodige ervaring, rust en geduld om zich met liefde en positiviteit over mij te ontfermen? Wat zal ik u hiervoor dankbaar zijn! Ik ben al in Nederland, dus als u wilt, zouden we eerst een keertje kennis kunnen maken…

Klikt u hier voor meer informatie en foto’s van Cianne.