Na een week met mooi lenteweer, beloofde de wandeling op 16 maart op het strand bij Wassenaar een stuk koeler te worden, met wellicht hier en daar wat neerslag. De stemming zat er echter goed in, toen de lucht al rijdende in de richting van de “Wassenaarseslag” voortdurend grotere delen blauw vertoonde. Door Wassenaar gereden, de zeeweg ingeslagen, versterkte het gevoel op het moment dat de auto zoemend door het prachtige duinlandschap werd omringd. Het zand, de blauwe lucht, de zilte geur. Dit belooft een prachtige dag te worden! Ook in de tinteling van de ogen van de GRH-collega’s was duidelijk dit gevoel te ontdekken.

Beachclub “de Golfslag”.

Nadat de accommodatie van vorig jaar in Noordwijk te krap bemeten bleek (zeker omdat het buitenterras tamelijk fris was), waren wij voor deze wandeling voor het eerst te gast in IMG_0140Beachclub “de Golfslag”. De ruimte die als een partytent was opgezet en ingericht op een houten vlonder, bood veel ruimte voor gezellige zitjes, omringd door terrasheaters. De temperatuur was hierdoor aangenaam, ondanks de frisse zeewind . Aan de buitenzijde van de tent bevond zich een terras pal aan het strand. Al snel kwamen de vele deelnemers aan de wandeling vanuit alle windstreken toegesneld met Galgo’s, Podenco’s, mixen en andere trouwe viervoeters. Sommigen zoeken het terras op voor een versnapering, anderen laten de honden al direct flink rennen op het strand. Twee chique dames uit Wassenaar bleven even staan, verwonderd omdat dit type hond toch niet alledaags is. Komen ze allemaal uit “Wassenaar”?

GRH-shop

Ook is er veel belangstelling voor de GRH-shop. Lex werkt Esther Versluijs in die vanaf juni  a.s. de exploitatie van de shop zal overnemen en staat enthousiast te verhalen over het lot in Spanje en de doelstellingen van GRH als stichting aan iedereen die het maar wil horen. Een jong stel, toevallig passerend, is getroffen door het lot van de Galgo en stellen vele vragen. Uiteindelijk kopen ze een adoptieboekje en gaan blij naar huis met een nieuwe ervaring…

Het is nu hoog tijd voor de start van de wandeling. Francois van het evenemententeam pakt de microfoon en spreekt alle deelnemers van de wandeling toe op deze zonnige dag. Allereerst wordt Lex bedankt voor zijn inzet voor de shop gedurende 6 jaar en krijgt een grote bos bloemen in zijn armen gedrukt . Vervolgens wordt Robert welkom geheten ter versterking van het evenemententeam. Sommige honden IMG_10248staan van ongeduld te blaffen, omdat ze andere soortgenootjes al zien rondrennen. Enthousiast sprinten ze er vandoor en dollen om elkaar heen. Snel zijn ze uit het zicht verdwenen, om vervolgens met een haakse bocht koers te zetten richting de golven. Een prachtig gezicht hoe het water wordt getrotseerd. Ook de duintop is interessant. Enkele honden rennen naar boven en duikelen weer naar beneden. Wat een pret! Ze zijn niet meer te houden…… Maar natuurlijk zijn er ook nog andere strandgasten. Het is even opletten voor de Landrover met aanhanger die met hardloopuitrusting te snel door het zand ploegt. Gelukkig hebben wij Ro. Gewapend met verrekijker bungelend om zijn nek loopt hij met ferme passen op de auto af om orde op zaken te stellen!

Hijgende honden rusten op het terras samen met de baasjes uit, onder het genot van een hapje en een drankje, een koekje of een bak water. Andere honden krijgen er geen genoeg van. Baasjes ook niet. Ze blijven het strand bevolken.

Interactieve sessie

IMG_0537Overal zie je nu vermoeide, maar tevreden hondenkopjes, rustend op een kleed, of gewoon op de vloer. Het woord is aan gedragsdeskundige Lisa Dempsey. Aan de hand van vragen in het publiek geeft zij inzicht in het gedrag van de hond met de nodige tips en trucs. Er zijn vragen genoeg die met bruikbare adviezen worden beantwoord. Dit bewijst ook weer hoe waardevol het advies van Lisa is.

Nadat de meeste deelnemers huiswaarts gekeerd waren en enkele nog even gezellig bleven napraten over de mooie dag en de gezellige wandeling, kon iedereen terugkijken op een geslaagde dag op een fijne locatie. Naast de prachtige locatie en fantastische ruimte, werden er ook wel minpunten genoemd. Omdat de “de Golfslag” formeel pas op 1 april geopend is, kwam de horeca traag op gang en duurde een kopje koffie in het begin te lang. Al met al een punt dat met afspraken voor een volgende wandeling op te lossen moet zijn. De foto’s in dit linkje geven een impressie van een heerlijke dag!