Voor mijn allerliefste Dos Je bent nu vier weken bij mij en ik kan mij niet meer voorstellen hoe het was zonder jou. Ik ben zo trots op jou, mijn lieve Dos. Ondanks je verleden liep je zonder te twijfelen mijn wereld in. Vrolijk en nieuwsgierig. Alles was nieuw voor je: het natte gras onder je voetjes, een duif, een voorbijrijdende scooter. Ik geniet ervan naar jou te kijken hoe je je nieuwe wereld ontdekt.

Shelter in Spanje

Iedereen die het wil, krijgt van jou een lieve snuffel of blik. Met alle hondjes wil je spelen, in alle slootjes wil je springen en van zonnestralen op je lijfje zie ik je genieten. Vier weken geleden ontmoetten we elkaar voor het eerst in de shelter in Spanje. Je wist niet wat je gebeurde maar je liet het allemaal rustig over je heenkomen. De reis terug naar huis, de aankomst bij je nieuwe thuis… Bij binnenkomst wist je gelijk wat jouw mand was, jouw speeltjes.

Ik ben zo blij, dat je ondeugend durft te zijn bij mij.

Het leek allemaal zo te horen, alles viel zomaar op zijn plek. Soms schrik je van een geluid en zie ik je in elkaar krimpen. Je lijkt dan te wachten op een pak slaag. Je hebt zo je littekens en ik hoop die met veel liefde voor jou te laten verdwijnen. Je ligt nu heerlijk in je mand te slapen, terwijl ik dit schrijf. Wat kan ik daarvan genieten. Dat je veilig bent en er geen pijn meer is. Je voelt je zelfs nu zo vrij om ondeugend te zijn. Stiekem op het bed springen, een kuil in de tuin graven of een beeldje van de vensterbank stelen. Ik corrigeer je dan maar je blik doet me stiekem gniffelen. Mijn kleine monstermuis noem ik je dan… Ik ben zo blij, dat je ondeugend durft te zijn bij mij. We hebben al samen veel beleefd in die vier weken. Je bent lekker met me mee gefietst, keihard los gerend zoals alleen een windhond dat kan, mijn collega’s ontmoet op kantoor en zelf je botjes uitgezocht in de dierenwinkel. Ook in de auto doe je het prima, zo kunnen we lekker samen op stap.

Allermooiste leven

Dankzij jou Dos, verzamel ik ook nieuwe lieve mensen om me heen. Mensen ook met een hart voor windhonden en dieren in het algemeen. Wij houden van dat type mens en jij helpt me mee uitzoeken. Lieve Dos, ik beloof jou het allermooiste leven. En weet je wat het bijzondere is? Dat krijg ik ook van jou.