Na een goede nachtrust heeft ons duo deze morgen Mirande de Ebro achter zich gelaten, en zijn ze op weg gegaan naar de eerste shelters…

Na de lange reis van gisteren, moesten Richard en Matthieu na aankomst nog tot 8 uur ’s avonds wachten tot het restaurant open ging en ze konden eten. Deze tijd hebben ze goed benut met een wandeling door de mooie omgeving van Miranda de Ebro. Daarna was het op tijd naar bed, want er staat weer een drukke dag op het programma vandaag!

Omstreeks 9 uur vanochtend vertrokken onze heren weer vol goede moed. Volgende bestemming: Jaén, een trip van zo’n 650 km. Hier zullen ze de eerste shelter bezoeken: Huelle de Jaén. De verwachte aankomst tijd is rond 3 uur vanmiddag. Naast het ontmoeten van de vrijwilligers die hier elke dag kei hard werken om zo veel mogelijk afgedankte windhonden op te vangen, zullen ze hier ook wat van de meegebrachte goederen afleveren. Een shelter heeft namelijk ontzettend veel spullen nodig om goed voor alle honden te kunnen zorgen. Denk aan voer, dekens, halsbanden en de reismanden waarmee de honden naar Nederland gevlogen kunnen worden. Alle shelters zijn afhankelijk van donaties van mensen om aan dergelijke spullen te komen, en ze zijn dan ook erg blij met de dingen die we voor ze hebben kunnen meebrengen.

Na een kort bezoek aan Huelle de Jaén, gaat de reis nog ruim 100 km verder naar Córdoba. Hier komen Matthieu en Richard hopelijk vanavond rond 7 uur aan. Dit zal hun uitvalsbasis zijn voor de rest van het verblijf. Vanuit hier kunnen namelijk verschillende shelters bezocht worden. Te beginnen met Galgos del Sur, de shelter in Córdoba zelf. Hier staan een drietal geadopteerde honden te wachten tot ze Richard en Matthieu mogen ontmoeten. Want over een paar dagen mogen deze lieverds mee terug reizen naar Nederland, waar ze op 14 december hun nieuwe families zullen ontmoeten. Althans, Binti en Obi zijn al geadopteerd, maar voor Dartacan (middelste foto) staat er helaas nog geen gouden mandje klaar… Bent u nog op zoek naar een superlieve, kleine galgo van 2 jaar? Dan kunt u binnenkort bij zijn pleegfamilie met hem kennismaken!

We houden u graag op de hoogte van de belevenissen van Richard en Matthieu. Hier kunt u de link vinden naar het volgende reisverslag. Heeft u het reisverslag van gisteren gemist, klik dan hier!