Een aangeboren afwijking aan zijn voorpootjes behoedde Yako voor een zwaar, liefdeloos en triest leven bij een Spaanse galguero. Het feit dat zijn eerste goede baasje hem niet kon houden, zorgde ervoor dat hij geopereerd kon worden. Voor zijn verjaardag in september, is Yako’s liefste wenst om zijn nieuwe familie te ontmoeten en te beginnen aan de rest van zijn leven! Vindt u een thuis voor hem?

Yako werd geboren met onder ontwikkelende middenvoetsbeetjes. Ook stonden zijn tenen in een ongebruikelijke positie en zijn polsen waren wat afwijkend. Deze botafwijkingen zorgden ervoor dat hij gezwollen pezen had. Daarnaast had hij last van een scherp puntje aan één teenkootje, waardoor het erg pijnlijk was om zijn voet neer te zetten, hierdoor liep hij mank. De tweede operatie was nodig om hem van dit probleem af te helpen en het heeft wonderen voor hem gedaan! Daarnaast heeft hij een brace gekregen, om het pootje waarop hij mank liep te ondersteunen. Hij is prima aan het herstellen en lijkt geen hinder meer te ondervinden van zijn pootjes; hij loopt, rent en speelt naar hartelust – ook zonder brace, zoals in dit filmpje te zien is.

Ondanks dat Yako echt een geweldig karakter heeft, ontzettend lief en sociaal is, kan hij niet in zijn pleeggezin blijven. Een andere hond in het gezin is namelijk aan het revalideren en moet rust houden, maar Yako wil zó graag met hem spelen dat de twee niet bij elkaar kunnen blijven. Dit zorgt bij erg veel stress bij Yako, want hij had het daar zó fijn. Er is wel een alternatief, maar dan komt hij op een berg te wonen waardoor hij erg veel last zal hebben van zijn pootjes. Een adoptiegezin in ons vlakke kikkerlandje zou dus een veel betere oplossing zijn voor mooie, lieve Yako!

Helemaal herstellen zullen zijn pootjes niet, maar hij kan gewoon lopen, rennen en spelen. Om zijn gewrichten, pezen en spieren lekker soepel te houden is het juist belangrijk dat hij lekker veel beweging krijgt. Een huis met een grote, omheinde tuin waarin hij lekker z’n gang kan gaan, is dus wel een must voor hem! Verder is het een galgo om verliefd op te worden! Dus heeft u een grote tuin en bent u op zoek naar een kanjer van een windhond, leest u dan hier meer over hem en bekijk zijn foto’s.