Kratos
Galgo
  • Reu
  • Geboren: 30 januari 2013 (schatting)
  • Spanje   sheltercode GDS
  • Anaplasma negatief,Leishmania, erlichia en filaria negatief,Lyme negatief,
  • Aandoenlijk # Afwachtend # Bang # Gevoelig # Lief # Onzeker # Verlegen # Zachtaardig
  • Kratos is goed met andere honden, nog verlegen met kinderen, nog verlegen met volwassenen, redelijk goed met katten

De ruim zes jaar oude Kratos werd door ons gered uit een perrera (dodingsstation) alwaar hij zat te wachten op zijn lot. Waarschijnlijk zes jaar hard gewerkt voor zijn galguero om daarna afgedankt te worden. Dat alles heeft deze mooie heer gemaakt tot wat hij nu is. Een zielig hoopje, een beschadigde en angstige hond die nog een lange weg te gaan heeft eer hij een beetje van zijn zelfvertrouwen terug zal winnen. Gelukkig is hij nu bij ons alhoewel hij zich hier ook allerminst gelukkig voelt!

Kratos was bij aankomst al een wat teruggetrokken en verlegen heerschap maar hier in de Refugio is hij meer en meer een angstige hond geworden. Eerst de Perrera en daarna hier in de overbevolkte opvang hebben Kratos duidelijk geen goed gedaan. Waarschijnlijk heeft Kratos altijd in kleinere groepen of met een enkeling geleefd. In het begin wantrouwt hij de mens en probeert zich terug te trekken, maar met veel lieve woordjes en vertrouwende bewegingen laat hij zich uiteindelijk toch verleiden en went hij beetje bij beetje aan zijn verzorgers. In een groepje honden zoekt hij bescherming, het gezelschap viervoeters om hem heen is wel heel belangrijk voor Kratos. Alles wat beweegt (katten, jonge kinderen) vindt hij eng en staat hij bij te rillen.

Zoals alle honden is ook Krator’s gezondheid onderzocht en hij bleek gelukkig negatief voor de vaak voorkomende mediterrane ziekten. Houdt u er rekening mee dat de ziekte Leishmania zelfs bij een negatieve test jaren later alsnog tot uiting kan komen. Dit gebeurt voornamelijk in een periode van verlaagde weerstand. Bij een correcte behandeling van deze ziekte kan de hond er heel gezond mee leven en heeft dan ook een normale levensverwachting. Ook de kosten vallen heel erg mee.

Voor Kratos zijn we dan ook op zoek naar een adoptiegezin die ervaring heeft met de langneuzen en het gedrag van deze windhonden goed kent. Voor een al aanwezige stabiele zelfverzekerde andere windhond zou het zeker een toegevoegde waarde zijn om Kratos wegwijs te maken in zijn nieuwe bestaan. Heel veel geduld, begrip en rust zal deze lieverd nodig hebben om uit te gaan groeien tot een gelukkige galgo die straalt van enthousiasme. Een veilig omheinde tuin in zijn nieuwe huis zal aanwezig moeten zijn want de eerste tijd zal men er rekening mee moeten houden dat hij buiten aan de lijn loopt en alleen in de tuin los kan lopen waaruit hij niet kan vluchten. Kratos is momenteel erg ongelukkig en wij hopen dan ook dat er snel een geschikt huis voor deze stakker gevonden wordt zodat hij kan gaan werken aan een nieuw voor hem liefdevol bestaan. Bent u aangegrepen door dit trieste verhaal? Heeft u een plekje vrij en heeft u de moed en het geduld om deze kanjer verder op weg te helpen? Aarzel niet en gun Kratos dat veilige plekje in u huis.

Kratos komt in een voor hem vreemde omgeving terecht als hij geadopteerd wordt en zal aan veel moeten wennen. Leest u hier meer over dat proces.

Heeft u vragen over Kratos? Neem gerust contact op met ons team.  +31 619 915 071 (Cindy Baransel),+31 618 571 540 (Len van Gelder) of per  E-mail. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met zaterdag. Op zondag is ons team uitsluitend bereikbaar voor zeer dringende noodgevallen. Wij beantwoorden uw mail binnen 24 tot 48 uur, maar we streven er naar u binnen 24 uur te antwoorden.